Havran'da kurtuluş coşkusu meydana sığmadı: Protokolü 'Harmandalı' ve 'Zeybek' oynattırdı

Havran'da kurtuluş coşkusu meydana sığmadı: Protokolü 'Harmandalı' ve 'Zeybek' oynattırdı

 Havran'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü etkinlikleri 15 Temmuz Şehitleri Meydanında gerçekleşen törenle kutlandı.

 Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra askeri bando ve mahalle sancakları eşliğinde kortej geçişi ile devam etti.

İlçe Kaymakamı Enver Özderin ve Belediye Başkanı Emin Ersoy’un Havranlı hemşerilerimizin bayramlarını kutlaması ile devam eden törenlerde, Zağnospaşa Mehteran ekibinin marşlarının seyircilerince katılımlarıyla muhteşem bir konser verdi.

Coşku meydana sığmadı, protokolü oynattı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Belediye Başkanı Emin Ersoy, İlçe Kaymakamı Enver Özderin’in ve ilçe protokolünün katılımıyla 100 kişiden oluşan gönüllülerle Harmandalı Zeybek Oyunu gösterisi gerçekleşti. Belediye Başkanı Ersoy'un günün anlam ve önemini belirten konuşması ile program devam etti.

Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında, Kafkas ve Rumeli Göçmenleri Dans Ekiplerinin Gösterileri, Havran Belediye Spor Kulübü sporcularının gösterileri ve öğrencilerinin şiir okuması törenlere ayrı bir renk kattı.

Programa Balıkesir Ak Parti Milletvekili İsmail Ok'ta katıldı. Törende etkinliklere katılan tüm gösteri ekiplerine hediyeler takdim edildi.

Program Askeri Bando Eşliğinde Mahalle sancakları, Havran Belediye Spor Kulübü sporcuları ve Atlı Okçuluk ekibinin kortej geçişi ile sona erdi.

Belediye Başkanı Emin Ersoy, " İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluş gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz"dedi.

8 Eylül Kurtuluş haftası etkinlikleri bu akşam Havran Millet Bahçesinde Koray Avcı konseri ile devam edeceği açıklandı.

(Emre Terzioğlu)

Ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2023, 20:32

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER