Havran'da ‘Zorunlu Kask ve Fosforlu Yelek Kullanımı Farkındalığı’

Havran'da ‘Zorunlu Kask ve Fosforlu Yelek Kullanımı Farkındalığı’

Havran'da ‘Zorunlu Kask ve Fosforlu Yelek Kullanımı Farkındalığı’ etkinliği düzenlendi.

Törene, Kaymakam Enver Özderin, Belediye Başkanı  Emin Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Çakır ile yetkililer ile motosiklet tutkunları katıldı.

Motojeck'in desteği ile düzenlenen törende, ‘Zorunlu Kask ve Fosforlu Yelek Kullanımı Farkındalığı’ hatırlatılarak sürücülerin kask ve yelek giyerek trafikte farkındalık oluşturmalarına dikkat çekildi.

Kazaların önlenmesi ve can kayıplarının daha fazla yaşanmaması için biligllendirimlerde de bulunulan etkinlikte sürücülere ücretsiz kask ve yelek dağitıldı.

Artık üzücü olay yaşamak istemediklerine dikkat çeken yetkililer, "Motorlu bisiklet, motosiklet ve mobilet türü araç kullananların sürücü belgesinin uygun olması ve bunun eğitimini almış olmaları gerekir. Ayrıca hem sürücülerin hem de arkada yolcu olarak bulunanların mutlaka kask kullanması ve bu kaskın da koruyucu mahiyette olması muhakkaktır. Yönetmelik değişikliğine göre havanın karanlık olduğu saatlerde bu araçları kullananların reflektif yeleklerden giymesi gerekiyor. Bu zorunluluk, sürücülerin karanlıkta görünür olmasını sağlıyor. Buna dikkat çekmek için ilçemizde motosiklet kullanıcılarımıza reflektif yelek tanıtıcı broşürlerini dağıtıyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak, trafikte can kayıpları ve yaralanmalar yaşamamak. Trafik unsurlarımız ve jandarma trafik unsurlarımız cezai müeyyidesi olan bu kuralın uygulamasını da sıkı şekilde takip ediyor. Trafikte can kaybı yaşamamak için kuralları önemsemek, çocuklarımıza ve gençlerimize bunu öğretmek durumundayız."dediler. Etkinlikte sürücülere 200 adet kask ve 200 adet yelek hediye edildi.

(Ayşegül Baykara)

Etkinlik ile ilgili detaylı fotoğraflar aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızda:

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2023, 20:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER