İftarda yemekleri Vali Şıldak dağıttı

İftarda yemekleri Vali Şıldak dağıttı

Öğrencilerle İftar Sonrası Keyifli Bir Sohbet

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Üniversitesi Çağıș Yerleşkesinde bulunan Hasan Basri Çantay Erkek Öğrenci Yurdunda düzenlenen iftar programında üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

On bir ayın sultanı Ramazan Ayınında iftar programlarına devam eden Vali Şıldak, Balıkesir'deki birlik ve beraberlik ruhunu her kesimden vatandaşa hissettiriyor. 

Programa Vali Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İlter Kuş, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu  katıldı. 

Vali Şıldak öğrencilere yemek dağıttı. Daha sonra okunan akşam ezanın ardından oruçlar açıldı. 

Yeni ve Güçlü Türkiye’de İnsan Odaklı Devlet Anlayışı Hakim

Yemeğin ardından üniversiteli öğrencilerle sohbet eden, onları dinleyen Şıldak, “Yurtlarımız, ülkemizde sayısı artan öğrencilerimize bir devlet kurumu olarak barınma imkanı sağlayan güzel tesislerimiz. Toplumun her kesiminde olduğu gibi sizleri de etkileyen konular var. Bunlar yakından takip ediliyor. Buraya gelmemiz vesilesiyle bunları bize de ifade etmenizden son derece memnuniyet duydum. Çünkü açık olmak lazım. Devlet olarak bunları tamamlamak için samimiyet ve gayret göstereceğiz. Yeni Türkiye dediğimiz ülkemizin, modern çağdaki yaklaşımı ve bakış açısı değişti. Devlet kurumları olarak vatandaş odaklı ve insan odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Bundan 30 sene önce anneleriniz, babalarınız, dedeleriniz, nineleriniz devlet kurumlarına gelirken çekingenlik, tedirginlik yaşarlardı. Bu devlet felsefesinin, vatandaşla devlet arasındaki ilişkinin yanlış kurulmasından kaynaklanmaktaydı. Devlet kendini emreden taraf olarak görüp, vatandaşa üstten bakıyordu. Halbuki şimdi devletle vatandaş arasındaki ilişki yeniden kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘biz halkın hizmetkarıyız’. Vatandaşı samimi olarak dinliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Şıldak, “Öğüt Değil, Tecrübe Paylaşımı Daha Etkili”

Büyüklerin, yarının sahipleri gençlere öğüt vermektense onlarla tecrübe paylaşımında bulunmasının daha kalıcı etki bırakacağını söyleyen Şıldak, “Biz büyükler tavsiyede bulunmayı, öğüt vermeyi çok severiz. Biz okullarımıza gittiğimizde de çocuklarımıza ‘sizler geleceğin sahiplerisiniz, bizim yerimize siz oturacaksınız, o yüzden şunları yapın’ diyoruz ama bunun yerine paylaşımlarda bulunmak ve ondan çıkaracağı sonuçları kendilerine bırakmak daha kalıcı fayda sağlayacaktır. Öğretmenlerimize, çocuklarımızın seviyesine çıkmadıkça saygınlık uyandıramayacaklarını söylüyorum. Çünkü yeni nesil kuşaklar çok daha gelişmiş beyin yapısına sahip, güçlü sosyal ilişkiler kurabilen, farklı bakış açısına sahip donanımlı insanlardan oluşuyor. Bizim imkanlarımızın ötesinde imkanlarla yetiştiniz. Daha gelişmiş bir dünyanın nimetlerini kullanıyorsunuz. Örneğin internet ve teknolojiyi kullanıyorsunuz. Durumumuzu kavrayıp eski Türkiye'yle yeni Türkiye'yi kıyaslayarak geleceğe hep umutla bakmalıyız. Ben öz güven ve kişilik sahibi olmayı çok önemsiyorum. Bu özellikleri kazanan bir toplum, gelişmiş bir toplumdur.” ifadelerini kullandı. 

Şıldak, “Ülkemize Vefalı Olmalıyız”

Öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Şıldak, “Sizi tanıdığıma çok sevindim. Açık sözlülüğünüze ve öz güveninize imrenerek baktım. Her şeyi çok iyi gözlemleyen ve idrak eden sağduyulu insanlarsınız. Her yeni kuşak ülkeye yeni bir değer katıyor. Türkiye'den başka bizim mutlu olabileceğimiz başka bir memleket yok. Bu vatanın taşına, toprağına, insanına sevgiyle bağlı kalmak ve vefalı olmak durumundayız. Çünkü etrafımızda adeta ateş çemberi var, bunu unutmayalım!” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2022, 15:56

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER