İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Balıkesir’de Yılın İlk İstihdam Verileri Paylaşıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Balıkesir İŞKUR, 2024 yılının ilk üç ayında 3.781 kişinin istihdamına aracılık etti. Balıkesir İŞKUR verilerine göre işe yerleştirmede 2024 yılının ilk 3 aylık döneminde geçen senenin aynı dönemine göre %100 ‘ün üzerinde bir artış kaydedildiği ifade edildi. Ayrıca, SGK verilerine göre de sigortalı çalışan sayısının Ocak-2024 ayı itibariyle 351.766 kişi olarak gerçekleştiği açıklandı.  

Diğer yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Sayın Vedat IŞIKHAN’ın başkanlık ettiği ve 81 ilde aynı anda çevrimiçi düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında, ülkemizin istihdamında gelinen nokta ve çalışmalar ele alındı.    

      İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan-2024 olağan toplantısı 25.04.2024 tarihinde, çevrimiçi olarak  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Sayın Vedat IŞIKHAN’ ın başkanlığında, Balıkesir Valisi Sayın İsmail USTAOĞLU, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri ile sosyal tarafların katılımlarıyla Valilik Koca Seyit Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Söz konusu toplantıda geçtiğimiz yıla ait işgücü istatistikleri, ülke geneli itibariyle işsizlik oranındaki düşüş, istihdam sayısının artışı ve buna bağlı olarak mevcut çalışan kişi sayısı ile ilimizin bölgesel büyümeye katkısı da değerlendirildi. 2024 yılı ilk 3 aylık istihdam rakamları ile yeni açılan veya açılacak olan sanayi kuruluşlarının işgücü talepleri, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. 

İŞKUR, İlk 3 ayda 3.781 kişinin istihdamına aracılık etti.  

Vali İsmail USTAOĞLU gerçekleştirilen toplantıda değerlendirmelerde bulunarak; “Balıkesir İŞKUR’a 2024 yılının ilk 3 ayında işverenlerimizden 8.492 kişilik açık işgücü talebinde bulunulmuş olup, 3.781 kişinin istihdamına da aracılık edilmiştir. Bunun yanında, iş arayan 11.282 kişiye de bireysel danışmanlık hizmeti verilmiştir. Diğer taraftan, SGK verilerine göre Ocak-2024 ayı itibariyle sigortalı çalışan sayısı toplam 351.766 kişi olarak gerçekleşmiştir” diyerek bilgiler verdi.  

İŞKUR’da toplu iş görüşmeleri devam ediyor.  

İŞKUR İl Müdürü Nazım BALCI, 2024 yılının işgücü piyasası araştırmaları hakkında kurul üyelerini bilgilendirerek; başlatılan işgücü piyasası talep araştırmasının 1.545 iş yerinde yapılacağı ve işverenlerin talep ve beklentilerinin ortaya konulacağını belirtti. Böylelikle, işverenlerimiz tarafından yıl içerisinde ihtiyaç duyulacak mesleklerin belirlenerek, kaynak israfının oluşmaması için yeni mesleki eğitim kurslarının bu doğrultuda açılacağını ve ilgili kurumlar da düzenlenecek rapor sonuçlarından istifade ederek, çalışmalarına yön verebileceklerini ifade etti.  

Ayrıca, İl Müdürü BALCI; artan işgücü talepleri karşısında İŞKUR’da Türkiye genelinde bir ilki başlatarak işverenlerle iş arayanları toplu iş görüşmeleri ile buluşturmaya devam ettiklerini belirterek, her hafta Salı günü toplu görüşme yapıldığını, yapılan çalışmanın işgücü piyasasına personel temininde önem arz ettiğini bildirdi.   

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2024, 18:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER