İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi 

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi 

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı 4'üncü olağan toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapıldı. 

Toplantıda; Balıkesir genelinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesiyle mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı. 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapılan toplantıya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celaleddin Yanık ve diğer kurul üyeleri katıldı. 

Vali Hasan Şıldak toplantının açılışında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılının 9 aylık döneminde aldığı kararların İl genelinde istihdama ve  mesleki eğitime önemli katkılar sunulduğunu belirtti. Şıldak, mesleki eğitime yönelik açılacak kurs ve programlarla Balıkesir'de istihdamı güçlendiren çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. 

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı toplantıda yaptığı sunumda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun kararları doğrultusunda oluşturulan eğitim planı çerçevesinde istihdam garantili  kurslardan 2022 yılında 175 kişinin yararlandığını belirtti. İşbaşı eğitim programlarından 588 kişinin faydalandığını ifade eden Balcı, söz konusu dönem içinde Toplum Yararına Programlardan 1408 kişinin yararlandığını söyledi. Toplantıda Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından genç istihdamı üzerine yapılan çalışmalar, istihdam garantili eğitimler hakkında bilgi verildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2022 yılı 4'üncü olağan toplantısının devamında, Balıkesir'de istihdamın arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160