İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. Yıldönümü Kutlandı

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 102'inci yılı Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında kutlandı. 

Vali Hasan Şıldak, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa gelişlerinde T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Akif’in Sözü, Cumhuriyet’in 100’ü" temalı resim sergisini ziyaret etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özsarı günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı programın açılış konuşmasında, 102 yıl önce kaleme alınan ve şairi Mehmet Akif Ersoy'un kahraman orduya ithaf ettiği İstiklal Marşı’nın her bir dizesinin gönül telimizi titrettiğine vurgu yaptı.

Program Gülser Mehmet Bolluk Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan "Hürriyet Meşalesi" isimli tiyatro oyunu ile devam etti. 

Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, salonda duygusal anlar yaşatan ve ayakta alkışlanan tiyatro oyununun hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Şıldak, "Kurtuluş mücadelemizin, milli duygularımızın en güzel ifadesi olan bu gösteri dolayısıyla okulumuzun öğretmen ve öğrencilerini yürekten kutluyorum. Her zaman ifade edildiği gibi bu eşsiz topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlar olarak ecdadımıza her zaman minnet duyguları yüklüyüz. Kurtuluş mücadelesinde ve bu şiiri yazan ruhun temsil edildiği İstiklal Marşımızda da bir kez daha gördük ki, her karışını kanlarıyla sulayan bu asil millet bu topraklar üzerinde yaşamayı hak ediyor. Çünkü şehitler ve gazileriyle onur duyduğumuz o ruhu temsilen, gençlerimizin bu milli şuura sahip çıkarak bugün bu sahnede yer almalarıyla büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha gösterdiler." şeklinde konuştu.

Yaşanan büyük deprem dolayısıyla Balıkesir'in desteğe devam edeceğinin altını çizen Şıldak, "Bugünlerde, acıyla yoğrulan ülkemizi derinden sarsan büyük depremin hemen ertesinde kutlanan anma günü hepimizi derin duygularla buluşturdu. Çanakkale'deki, Kurtuluş Mücadelesindeki, İstiklal Marşı'mızın yazıldığı o günlerdeki birlik ve beraberlik içinde bugün de yine millet olarak kenetlendik. Her birimiz Maraş'tayız, her birimiz Hatay'dayız, Adıyaman'dayız.. Bu büyük acıyı yürekten hisseden Kuvâ-yi Milliye şehri Balıkesir'e sağladıkları birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içindeki büyük katkı dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Biz desteklerimizi Balıkesir olarak sürdüreceğiz. Oradaki değerli vatandaşlarımızla, İlimizde misafir ettiğimiz 19 binin üzerindeki misafirimizle  tek yürek olacağız. Balıkesir'in tükenmeyen desteğini o bölgeye sevk etmeye devam edeceğiz. Bu duygularla tekrar depremde hayatını kaybeten bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin'de “Programda başarılı bir performans sergileyen Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi öğrencisi genç kardeşlerimize ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden Şehitlerimiz ve Gazilerimizi, İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz, mekânı Cennet olsun İnşallah"dedi.

.

Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki korfezde haber'in sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2023, 15:00

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160