İtalya’da öğrenciler psikoposa Kuran-ı Kerim hediye ettiler

İtalya’da öğrenciler psikoposa Kuran-ı Kerim hediye ettiler

 Görüntü-İtalya’da öğrenciler psikoposa Kuran-ı Kerim hediye ettiler - BALIKESİR - YouTube

Balıkesir’in Edremit 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Erasmus+ projesi ile İtalya’ya gittiler. Burada bölgenin en kıdemli dini liderine Kuran’ı Kerim hediye eden Türk öğrencileri şaşkınlığa neden oldular. Kuran-ı Kerimi kabul eden Tropea bölge Psikoposu Monsignor Attilio Nostro’da öğretmen ve öğrencileri katedrale davet etti. Dini lider buraya giden Türk heyeti ise jestle kapıda hediye edilen Kuran-ı Kerim ile karşıladı.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından akredite edilen okul, Avrupa Kalite Etiketi alan, 10 Türk, 11 Avrupa okulundan oluşuyor. 
Dünya Çevre Günü (Earth Day) konulu programa, Mileto, Nicotera ve Tropea bölge Psikoposu Monsignor Attilio Nostro’da katıldı. Törende, Edremit 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından kendisine İtalyanca Kuran-ı Kerim verilmesi şaşkınlığa neden oldu. Hediyeyi kabul eden psikoposun daveti üzerine katedrale giden Türk grubu bu kez girişte Kuran-ı Kerim ile karşılayan Psikopos, çok heyecanlı olduğunu , çok farklı bir deneyim yaşadığını ifade etti. Söz konusu etkinlik ve Etwinning projesi, Vatikan resmi sitesinde yayınlandı. Haftasonuna kadar İtalya’da olan Türk grubu, yapılacak olan proje ile ilgili çalışmalar sürdürerek çeşitli etkinliklere katılacak.
 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2022, 18:46

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160