İvrindi'de yeni kütüphane sevinci

İvrindi'de kütüphane Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katıldığı törenle açıldı.

İvrindi'de yeni kütüphane sevinci

İvrindi'de yeni yapılan kütüphane Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın katıldığı törenle açıldı.

Törene, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran Kaymakamı Enver Özderin, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, diğer il müdürleri, AK Parti İl Başkan Vekili Vahdettin Çiftçi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İvrindi'nin her geçen gün kabuğunu kırarak gelişmeye devam ettiğini belirterek devlet yatırımlarının ilçelerine kavuşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kütüphanelerin geleceğin teminatı gençlerin ve çocukların donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi adına bu anlamlı hizmetlerin ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Vali İsmail Ustaoğlu açılış törenlerine yaptığı konuşmalarda, “Gençlerimizle birlikte tüm vatandaşlarımızın kütüphaneyle ünsiyetini ne kadar güçlendirirsek geleceğimiz o derece emniyette olacaktır. Bizim medeniyetimiz, kitapla, defterle, kalemle, mürekkeple, okumakla, sormakla, anlamakla, yoğrulmuştur. Hayret duygumuzun diri kalmasını kitaplara borçluyuz.” şeklinde konuştu. 

Her kitabın bir âlim, bir dost ve bir âlem olduğuna dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Duvarları kitaplarla dolu bir kütüphaneyi en kıymetli hazinelerden daha üstün tutan ecdadımız, her kütüphaneyi cennetten bir köşke benzetmiştir. Burada açılışını yaptığımız kütüphaneyi de herhangi bir eser, herhangi bir yatırım olarak görmemek gerekir. İlmin, irfanın, erdemin gücünü kendine rehber edinen ecdadın izinden giderek biz de eğitim-öğretimle, kültürle, sanatla, teknolojiyle, hepsinden önemlisi insanla medeniyetimizi zirveye çıkartacağız. İlçemize daha güzel eserler kazandırmak için hep birlikte çalışacağız. Kütüphanelerimizi toplumun her kesimine hitap eden kurumlar haline dönüştürmek ve bu çabaları sürekli kılmak önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir. Bu vesile ile açılan bu kütüphanemizin başta kitapseverlere sonra da İvrindi halkına hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserin tadilatında ve tefrişatında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye ifade etti. Vali Ustaoğlu açılışı gerçekleştirilen kütüphanelerde öğrencilerle bir araya geldi, onlarla sohbet etti.

(Bekir Terzioğlu)

Ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2023, 20:45

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER