Kadına Şiddete HAYIR!

Kadına Şiddete HAYIR!

Vali Hasan Şıldak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kurulan stantları ziyaret etti.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb.Tarık Hekimoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost ile birlikte stantları gezen Şıldak çalışmaların ‘Kadına Yönelik Şiddete İlişkin Sıfır Tolerans’ anlayışıyla yürütüldüğünü vurguladı. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Şıldak, ekipler tarafından dağıtılan broşürleri okumalarını tavsiye etti. Kadına yönelik şiddetle etkin ve hızlı şekilde mücadele edilebilmesi için hayata geçirilen KADES aplikasyonunu akıllı telefonlarına indirmelerini de sözlerine ekledi. 

‘Kadınlar En Kutsal Varlıklarımızdır’

Kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Vali Şıldak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ülkemizde kadına yönelik şiddete dikkat çekiyoruz. Kurtdereli Heykeli önünde ilgili kurumlarımızın birlikte oluşturdukları stantlarda vatandaşlarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Kadına yönelik şiddet asla kabul edilemeyecek bir insanlık suçudur. Ne medeniyetimiz, ne kültürümüz ne de milli ve manevi değerlerimiz bu konuda şiddeti kesinlikle kabul etmediği gibi; kadınlarımız en kutsal varlıklar olarak bunu kesinlikle hak etmiyorlar.” şeklinde konuştu. 

‘Elektronik Kelepçe Uygulaması Başlatıldı’

Balıkesir’de elektronik kelepçe uygulaması başlatıldığı bilgisini veren Vali Şıldak, “Kadına yönelik şiddetle ilgili İlimizdeki çalışmaları en sıkı şekilde takip ederek, iyi bir koordinasyonla sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın birlikte imza attıkları bir işbirliği protokolüne göre İllerde de bunun yapılanması oluşturuldu. Kadına yönelik şiddetin izlenmesi, değerlendirilmesi ve koordinasyonu ile ilgili olarak İllerde Valiler, İlçelerde ise Kaymakamların başkanlığında komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonlarımızın çok sık toplanmak suretiyle İlde yürütülen çalışmaların koordinasyon içinde gerçekleşmesini sağlıyor. İlimizde yakın bir zamanda başlattığımız yeni bir uygulamayla elektronik kelepçe uygulamasına geçtik. Kadına şiddet uygulayan, ona yönelik insanlık dışı girişimlerde bulunan kişilere karşı mahkeme kararıyla elektronik kelepçe uygulaması başlatıyoruz. Ülkemizde de çok yeni olan bu uygulamanın etkili olacağını düşünüyoruz. Her vakayı ayrı değerlendirerek, analizini yaparak, olayların sebeplerini, kadına karşı gelişen şiddet olaylarının nedenlerini anlamaya ve ona yönelik tedbirler geliştirmeye çalışıyoruz. Bütün bunların sonuçlarının çok iyi şekilde yansıyacağını düşünüyoruz. İlimizdeki sıkı takip süreçlerine rağmen bugün burada da yaptığımız etkinliğin amacı vatandaşımızın bilgilendirilmesi, duyarlılığın arttırılması ve farkındalığın oluşmasıdır. İnşallah Balıkesir'de insanlarımızın modern, insancıl yaklaşımı ile bu konudaki hassasiyetin çok daha ileri aşamaya taşınacağını düşünüyorum. İlimizde hiçbir vakanın yaşanmaması için bu mücadelenin hep birlikte azimle sürdürülmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

Kurtdereli Heykeli önünde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ekipleri tarafından açılan stantlarda toplumdaki hassasiyetin arttırılması için bilgilendirmeler yapılıyor. Vatandaşlara "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtılarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriliyor, telefonlarına KADES uygulaması indiriliyor. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2021, 18:31

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER