Kahraman şükran ve minnetle anıldı

Çanakkale Savaşında çok büyük bir kahramanlık ve fedakârlık örneği sergileyen Onbaşı Seyit Çabuk, Havran Belediyesi'nin de desteği ile namı diğer Koca Seyit vefatının 82.yıl dönümünde memleketi Havran Kocaseyit Mahallesi'nde görkemli bir törenle bu yıl kabri başında rahmet ve minnetle anıldı.

Kahraman şükran ve minnetle anıldı


Çanakkale Savaşında çok büyük bir kahramanlık ve fedakârlık örneği sergileyen Onbaşı Seyit Çabuk, namı diğer Koca Seyit vefatının 82.yıl dönümünde memleketi Havran Kocaseyit Mahallesinde kabri başında rahmet ve minnetle anıldı.
Saygı duruşu ve saygı atışının ardından Kocaseyit’in kabrine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve protokol üye tarafından çiçek bırakıldı. Kabir başında din görevlilerimiz tarafından Kur’an’ı Kerim tilaveti ve akabinde İlçe Müftüsü Sedat Karalı tarafından dua yapıldı.

 Duanın ardından Koca Seyit Anıtı ve Kahramanımız adına kurulan müze ziyaret edildi. Vali Şıldak müze hatıra defterini imzaladı ve beraberindekilerle birlikte Kocaseyit Mahalle Camiinde öğle namazından önce okunan Mevlid-i Şerife katıldı. Öğle namazından sonra Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatral gösteri beğeniyle izlendi. Mahalle meydanında hayır yemeğinin verilmesiyle anma programı sona erdi.
  Düzenlenen anma programına, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran Kaymakamı Enver Özderin, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Tarık Hekimoğlu, Tugay Komutanı Piyade Albay Ufuk Canbey, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG.Bnb. Emrah Kadir Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. (Hasan Akar)

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, 18:33

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER