Kan Bağı Değil Can Bağı Olan Koruyucu Aile Hizmeti

Kan Bağı Değil Can Bağı Olan Koruyucu Aile Hizmeti

KAN BAĞI DEĞİL CAN BAĞI OLAN KORUYUCU AİLE HİZMETİ 

Ülkemizde korunmaya ihtiyacı olan çocuklara uygulanan aile odaklı bakım sistemiyle, çocukların aile ortamında sevgi ve güvenle büyüyebilmesi, geleceğe özgüvenle daha emin bir şekilde hazırlanmaları amaçlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Koruyucu Aile Hizmeti ile, korunmaya ihtiyacı olan çocuklara birebir ilgi, sevgi, destek ve koruma amaçlı gözetim sağlayacak koruyucu aileler ile buluşturulması hedefleniyor. 

Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların; kendi aile ortamlarında özellikle eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen kişilere “Koruyucu Aile” denilmektedir. 

Kan bağının değil, can bağının esas olduğu, Balıkesir ilindeki son koruyucu aile hizmeti istatistiklere göre; 191 aile yanında 213 çocuk koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır. Evlerini ve gönüllerini açmak, sıcacık bir aile ortamı sunmak isteyen ve onların çocukluğunu gerçek bir hazineye çevirmek için 5 binin üzerinde şefkat kahramanının başvurusu incelenmekle birlikte; hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve mutlu bir ortam sağlayabilmek adına kendini hazır hisseden herkes E-Devlet üzerinden veya Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne şahsen gelerek koruyucu aile olmak için başvuru yapabilmektedir. 

Aile ortamına sahip çıkan koruyucu ailelerin, bu ortamdan uzaklaşmış korunmaya ihtiyacı olan çocuklara sahip çıktığında, onları kendi evlatları gibi görüp aile sevgisiyle gözettiğinde ve şefkat dolu sıcak aile ortamında yetiştirdiğinde çocukların sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Balıkesir Valiliği tarafından da büyük destek gören ve özendirilen Koruyucu Aile uygulaması çocuklarımız için en güvenli ortamları oluşturuyor.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER