Kanunsuzluğa geçit yok

Edremit’te polis büyük artış gösteren 'demir' yağmasına ‘dur’ demek için düğmeye bastı. İlçede 'Hurda' diye ev ve iş yerlerinin yanı sıra son zamanlarda ise camilerden sapa sağlam kapı pencereleri çalan ve camilerde musluk bırakmayan, hidrofor çalan uyanıklara karşı polis harekete geçti.

Kanunsuzluğa geçit yok

Sözde hurda toplama bahanesi ile gerçek ekmek kazanan kişileri de 'mağdur' durumda bırakan uyanıklara polis ‘dur’ dedi.

Büyük şikayet vardı

Camilerde musluk ve demir kapı bırakmayan, yollarda demir logar kapaklarını çalarak tehlikeye neden olan, son zamanlarda da okullara dadanan kişilere ve o çalıntı malları alan hurdacıları Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri takibe aldı.

 25.02.2022 ile 07.03.2022 tarihleri arasında ilçe genelinde polis, hurda toplayan hurdacılara yönelik farklı noktalarda (Eski İtfaiye Kavşağı-İbrahimce Mahallesi çevresi ile Akçay Bölgesinde) ve saatlerinde yapılan trafik ve asayiş uygulamaları kapsamında, 244 aracın kontrol etti, 52 araca 122 bin 309 lira cezai işlem uygularken, 26 aracı ise trafikten men etti. Polis, 13 kez hurda alım satımı yapan dükkanın evraklarının tam olmamasından ötürü ‘Emre Aykırı Davranış’tan  idari yaptırım uyguladı. Edremit’te vatandaşın huzurunu kaçıran ve kamu kuruluşlarına dadanan 'hurdacılık' adı altında 'hırsızlık' yapanlara yönelik operasyonlara aralık verilmeden devem edeceğini açıkladı.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2022, 18:54

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER