Karesi Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde sular durulmuyor

Karesi Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde sular durulmuyor

Karesi Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlükle ilgili sular durulmuyor.

Karesi Milli Eğitim değil, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde de oldukça önemli büyük sıkıntılar yaşanmasına neden olay sonrası, iddiaların odağındaki okul müdürüne de görevden el çektirildi.

Karesi Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlükle ilgili son derece vahim iddialar vardı.

Okul müdürünün adının karıştığı olay sonucu sadece Karesi Milli Eğitim değil Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde de oldukça önemli sıkıntıları yaşanmasına sebep olduğu edinilen bilgiler arasındaydı.

(Faruk Türk)

Editörden: 

"#korfezdehaber takipçisi oldu

İlk günden itibaren devletin yetkili organları konunun üzerine giderken ısrarlı takiplerimizde ne kadar haklı olduğumuzu da ortaya çıkardı. Ve bugün iddiaların odağındaki okul müdürü görevden el çektirildi.

Biraz gecikmeli de olsa yaşanan bu gelişme adaletin er geç tecelli ettiğini birkez daha gözler önüne sermiş oldu. Görevini layıkıyla yapan ve adaletin tecellisi için açık ve net bir şekilde tavırlarını ortaya koyan bürokratlarımızı ve devlet adamlarımızı canı gönülden kutluyoruz.

Yeni açılan bir eğitim kurumuna ait uygulama otelinde oluştuğu iddia edilen devasa zararların boyutlarının ve tonlarca gıda malzemesinin akıbetiyle adalet üzerine düşeni yapacağına olayların aydınlatılacağına, varsa failerinin gerekli cezalara çarptırılacağına, haksız iddialarla eğer kişiler zan altında bırakılmışsa da mağduriyetlerinin önüne geçilerek aklanacaklarına olan inancımız tamdır.

Kimsenin kimliğine, çevresine göre hakkında yapılacaklar karar verme, engelleme hakkına ve yetkisine sahip olunmadığını, herkesin hukuk önünde eşit olduğunu, adalete hesap vermekten kimsenin korkmaması gerektiğini, kimsenin adaletten kaçmaması yada kaçırılmaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz.

Kıyamette kopsa adalet yerini bulmalıdır.

Abdurrahim Karakoç un dizelerini geliyor aklımıza. "Beden ölür, çürür, cana bakın siz.

Kim kiminle yürür, ona bakın siz.

Bırakın dönsün dönme dolaplar.

Haktan hakikatten yana bakın siz." Evet kimin kiminle yürüdüğü çok önemli olduğunu bilmem söylememize gerek var mı?

Bu olayda gösteriyor ki özellikle mali konularda kamuya ait tüm kurum ve kuruluşlar gibi öğretmenevleri ve uygulama otellerinin sıkı ve ciddi bir biçimde denetlenmesinin önemli olduğunu bir kez daha yineliyoruz. Sorunları görmezden gelerek, sağa sola bakarak, halının altına süpürerek çözemeyiz. Hiç ama hiç kimsenin hata yapma, yanlış yapma, suistimal etme, kamunun kaynaklarını hoyratça kullanmaya yada kullandırmaya hakkı ve yetkisi olmadığını, bunu yapanların yanına kar kalmayacağını herkesin çok iyi bilmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.

Adaletli olun. Adaletle kalın."

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2022, 15:13

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160