Kaymakam, Belediye Başkanı öğrencilerle zeytin hasadı yaptı

2. Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Bilincinin Oluşturulması” projesi ile öğrenciler, zeytin hasadı yapıp, zeytinin yağa dönüşmesinin serüvenine tanıklık ettiler.

Kaymakam, Belediye Başkanı öğrencilerle zeytin hasadı yaptı

Türkiye’nin önemli zeytin/zeytinyağı üretim merkezlerinin bulunduğu Edremit ilçemizde zeytin hasat sezonunun başlamasıyla birlikte zeytinin dalından sofraya yolculuğu başladı. 

Bu kapsamda Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu sene 2. düzenlenen zeytinin dalından sofraya yolculuğunun uygulamalı olarak anlatıldığı “2. Tarımsal Üretim ve Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği Bilincinin Oluşturulması” projesi ile öğrenciler, zeytin hasadı yapıp, zeytinin yağa dönüşmesinin serüvenine tanıklık ettiler.

 Edremit İlçesi Güre Mahallesinde zeytin sektöründe faaliyet gösteren Ali Pekin Zeytin İşleme Tesisi ev sahipliğinde Güre Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine zeytin hasadı hakkındaki teknik bilgiler verilerek, zeytinin sıkılarak zeytin yağına dönüşüm süreci hakkında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından uygulamalı olarak eğitimler verildi.

 Genç nesillere bölgemizin en önemli gelir kaynağı olan zeytin ürününün yetiştiriciliği ve zeytinyağına dönüş sürecinde ne gibi işlemlerden geçtiği bilincinin yerleştirilmesi amacıyla hayata geçirilen projede 1. gün etkinliğine; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sabriye Akçay, Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler eşlik etti.

 Proje kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hafta boyunca ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimler verilmeye devam edecek.

(İsmail Özdemir)

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2023, 15:16

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER