Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişiye ulaşıldı

Vali Hasan Şıldak, koordinasyonunda mahsur kalan asker ve sivil işçiler kurtarıldı.

Kazdağları'nda mahsur kalan 21 kişiye ulaşıldı

Dün akşam saatlerinde mahsur kalan Milli Parkları sınırları içinde bulunan Kazdağı Hava Radar Kıta Komutanlığı'nda görevli 17 askeri personel ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden 4 görevli olmak üzere 21 kişi, akşam saatlerinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kaldılar.

Valilik tüm birimleri ile seferber oldu. Yoğun mücadele verildi.

Vali Hasan Şıldak olay sonrası bölgeye geldi. Şıldak, çalışmaları an be an yerinde bizzat yönetirken, tüm birimlerin olağanüstü mücadelesi sonrası bugün öğle saatlerinde donmadan mahsur kalan kişilere ulaşıldı.

20 saattir kar esareti yaşandı.

Vali Hasan Şıldak, "Hava helikopteri ile müdahale etmeye çalıştık. Ancak inecek yer bulamayınca, yeniden kara mücadelesi ile mahsur kalanlar kurtarıldı. Sağlık durumları çok iyi"dedi.

(Bekir Terzioğlu)

İşte ekipler bu zorlu koşullara rağmen hayatlarını da ortaya koyarak yardıma koştular.

10 Numara kurtarma mücadelesine.

BAKANLIKTAN TEŞEKKÜR 

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı: Mesajda "Kazdağı Milli Parkı'nda kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 askeri personel ile 4 belediye işçisinin kurtarılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Kazdağları'ndaki yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede mahsur kalan personelimiz ve belediyenin yol açma ekipleri kurtarıldı. Balıkesir Valiliğimize ve Belediye çalışanlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" denildi.


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2022, 15:32

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER