Kınalı keklik ve sülünler doğaya törenle salındı

Kınalı keklik ve sülünler doğaya törenle salındı

 Balıkesir'in Bandırma, Erdek ve Marmara ilçelerinde binlerce kınalı keklik ve sülünler doğa törenle salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü; sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi kapsamında tabiatta azalmış ve nesli tükenme noktasına gelmiş doğal türlerimizden keklik ve sülün üretilerek tabiata yerleştirmeye devam ediyor. Bu maksatla öncelikle keklik ve sülün tabii yaşama ortamları teşkilat tarafından tespit edilerek ve bu tespitler doğrultusunda Genel Müdürlük tarafından her yıl “Tabiatta Yerleştirme Eylem Planı” oluşturulduğu bildirildi.

Bu eylem Planı çerçevesinde Balıkesir İlinde belirlenen Avlaklarda 2003-2022 yılları arasında 18 bin 350 adet Kınalı Keklik, 3 bin 445 adet Sülün doğaya yerleştirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2023 Yılı Kanatlı Yaban Hayvanı Tahsis Programı kapsamında; Bandırma, Erdek ve Marmara İlçelerinde belirlenen noktalarda doğaya bin adet Sülün yerleştirdi. Erdek'te ki çalışmaya Erdek Kaymakamı  Abdullah Atakan Atasoy ve birim amirleri de katıldı.. Ağustos ayı içerisinde program dahilinde Balıkesir ilinde 700 adet Kınalı Keklik yerleştirmesi yapılacağı ifade edildi.

(Ayşegül Baykara)

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2023, 17:38

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER