Komşu ile sıcak rüzgarlar esiyor. Midilli Ticaret Odası'dan Edremit Ticaret Odası'na ziyaret

Komşu ile sıcak rüzgarlar esiyor. Midilli Ticaret Odası'dan Edremit Ticaret Odası'na ziyaret

Midilli ve Kuzey Ege adalarını temsilen Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias, Başkan Yardımcıları Panogiotis Tatakis ve Paraskevas Frantzeskos ile İş Geliştirme Sorumlusu Konstantinos Sotirakis, Edremit Ticaret Odası (ETO)'yu ziyaret etti.

 Midilli Ticaret Odası heyetini, ETO Başkanı Ahmet Çetin, ETO Meclis Başkanı Bayram Kayahan yönetim kurulu ve meclis üyeleri karşıladılar. Ziyarette, Balıkesir KOSGEB’den Kobi Uzmanı Kadir Dağdeviren, Teknik Personel Mustafa Duğhan Acun ve Muhasebe Sorumlusu Hidayet Kızıl’da hazır bulundu.

Ziyarette, iki yaka arasında turizm, gıda, inşaat ve sanayi ürünleri sektörleri ile oda üyelerimizin meslek gruplarına göre karşılıklı çalışabileceği bir altyapının oluşturulmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Balıkesir KOSGEB Kobi Uzmanı Kadir Dağdeviren, “Kobilerin birbirini desteklediği iş birliği yaptığı dünyanın en büyük iş birliği ağı olan Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network) projesi kapsamında her iki odanın ortak ticari ve sanayi iş birlikleri yapabileceklerini, Avrupa İşletmeler Ağı fonlarından yararlanabileceklerini önemle vurguladı.”

ETO Başkanı Ahmet Çetin ise “Midilli Ticaret Odası Heyetinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Midilli ile kültürel-ticari ilişkileri güçlendirmek için ilerleyen zamanda ETO olarak ortak projeler içinde yer almak istediklerini, turizm ve zeytin dışında farklı ticari alanlarda iş birliğini kuvvetlendirmek adına iki odanın birlikte projeler gerçekleştirmesi gerektiğini bir sonraki görüşmede bu projelerin bir sözleşme ile hayata geçirilmesini istediklerini bahsetti. Ayrıca Edremit’te sanayinin geliştiği, Yunanistan’daki firmalarının talepleri doğrultusunda, odamız üyesi firmaların makine, mobilya, sanayi ürünleri gibi talepleri karşılayabilecek durumda olduğunu, Balıkesir KOSGEB Kobi Uzmanı Kadir Dağdeviren’in bahsettiği Avrupa İşletmeler Ağı üzerinden Yunan -Türk firmalar arasında ortak iş birlikteliklerinin yapılabileceğini, böylelikle AB pazarı içinde Edremit bulunan firmalarının daha çok yer alacağını belirtti.”

Myrsinias ziyarette “Midilli Ticaret Odası olarak Yunan Hükümeti ile görüştüklerini, Türkiye ’nin schengen vizesi alması konusunda kolaylık sağlanması, Türk turistler için kapıda vize uygulamasının yeniden başlaması ve her iki yakada ticaret yapan iş insanları için verilen ticari vizelerin uzatılması için girişimlerde bulunduklarını vurguladı. Aynı zamanda Edremit ile kültürel ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine, ortak projeler yapılması için zaman kaybetmeden çalışmalar yapılması gerektiğine değindi. Ekim ayında seçimle gelen ETO Yönetim ve Meclis üyelerine başarılar diledi.”

Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsinias, ETO Başkanı Ahmet Çetin’e, ETO Meclis Başkanı Bayram Kayahan’a, ETO Yönetim ve Meclis üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür ederek hediyelerini taktim etti.

ETO Başkanı Ahmet Çetin ve ETO Meclis Başkanı Bayram Kayahan Midilli Ticaret Odası heyetine oda adına hediyelerini sundu.

ETO Meclis Salonunda gerçekleşen görüşme sonucunda ticari-sosyal-kültürel projeler geliştirme konusunda fikir birliğine varıldı.

Ziyaret sonrasında ilk olarak ETO Heyeti ve Midilli Ticaret Odası Heyeti Edremit Belediyesi Kültür Müdürü Cumhur Okur, Müze Müdürü İrfan Kolçak ve Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş’un katılımı ile Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesini gezdi. Müze gezisi sonrasında heyet, Güre’de bulunan Ayşın Aksu’nun sahibi olduğu Anka Sanat Galerisi’nde Ressam Halit Aker’in Zeytin Ağacının Peşinde adlı resim serginin açılışına katıldı.

ETO Heyeti ve Midilli Ticaret Odası Heyeti’nin son durağı Manastırhan Kazdağları Butik Otel’de bulunan Anadolu uygarlıklarını, dünya mitolojisini ve ölmez ağacın zeytinini tasarımlarına taşıyan Fem Tasarım ziyaret edildi. Fem Tasarım sahibi Sayın Funda Erdem, tasarımlarında her iki yakanın ortak değerlerini ve özellikle zeytine yönelik özel tasarımlar üzerinde çalıştığını belirterek Midilli Ticaret Odası heyetine göstermiş oldukları ilgi için teşekkür etti.

Edremit Ticaret Odası olarak Midilli Ticaret Odası heyetine nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

(Arzu Akbaş) 

Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara sayfalarımızı beğenerek aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/korfezdehaber

https://www.facebook.com/groups/korfezdehaber

https://twitter.com/korfezdehaber

https://www.instagram.com/korfezdehaber/

https://www.youtube.com/@KorfezdeHaberTR

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2023, 15:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER