Mahalle halkı devletin ilgisine hayran kaldı. İbrahimce Mahallesinde Aile Ziyaretleri Başarıyla Tamamlandı

Mahalle halkı devletin ilgisine hayran kaldı. İbrahimce Mahallesinde Aile Ziyaretleri Başarıyla Tamamlandı

Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde Edremit İlçesi İbrahimce Mahallesi sakinlerinin hayat standartlarını yükseltmek amacıyla iyileştirme çalışmalarını genişleten hane ziyaretleri tamamlandı. 

Vali Hasan Şıldak’ın başkanlığında; ilgili kurum müdürleri, kurum saha görevlileri, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş ve İbrahimce Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çanaklı’nın katılımıyla 26 Eylül 2022’de başlayan aile ziyaretleriyle kapsamlı bir çalışma yapıldı. Vali Şıldak’ın ilk gününde alandaki heyecana eşlik ettiği çalışmada Aile Ziyareti Formuyla personel kurumlarının kendi görev alanlarıyla ilgili ihtiyaçlar ve istekleri tespit etti. 

Vali Şıldak’la Toplumsal Dayanışma Ruhu Canlandı

Vali Hasan Şıldak, İlimize geldiği günden bu yana toplum dinamiklerinin harekete geçirilmesini sağlayan, sosyal duyarlılıkları ve dayanışmayı yansıtan projelere öncülük etmesiyle Balıkesirlilerin gönlünde izler bırakıyor. 

Sosyal devlet anlayışının bir yansıması olarak, sosyal ve kültürel alanda yürütülen projelerin gerekçesini; toplumdaki hassas grupların, sosyal, duygusal ve ekonomik refahını korumak, iyileştirmek adına etkin rol ve sorumluluk alan bir anlayışa sahip olmak oluşturuyor. Vali Şıldak çalışmalarını bizzat takip ettiği projeleriyle toplumsal ihtiyaçlara cevap verirken insani değerlerin güçlenmesine de büyük katkı sunuyor.

Vali Hasan Şıldak, öncülüğünde yürütülen gönüllülük esası ile toplumun tüm kesimlerine yönelik farkındalık geliştirmeyi, gönüllü çalışmaların ve sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaşmasını sağlamayı, dayanışma ruhunu güçlendirmeyi amaçlayan Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi’yle Edremit İlçesi İbrahimce Mahallesine özel ilgi gösteriyor. 

İbrahimce Sakinleri Çok Mutlu 

Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi çalışmaları kapsamında sunulacak hizmetin kalitesini arttırmak, detayları belirlemek, ihtiyaç olan yatırım alanlarını ve gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmek amacıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda Edremit İbrahimce Mahallesinde gerçekleştirilen aile ziyaretlerinden mahalle sakinleri de memnun oldu, görevliler ilgiyle karşılandı. 

Projede görev alan paylaşımı yapan; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Edremit İlçe Müdürlüğünden toplam 32 personelin katılımıyla oluşturulan 4 ekip 3 hafta süresince aile ziyareti gerçekleştirdi. Ayrıca hane ziyaretleri esnasında karşılaşılan, müdahale gerektiren durumlar için anında acil önlemler alındı.

Elde Edilen Veriler Titizlikle İncelenecek

Mahallede bulunan toplam 725 hanenin ziyaret edilmesiyle 14 Ekim 2022’de başarıyla tamamlanan çalışmada; sağlık, eğitim, sosyal yardım, sportif, kültürel faaliyetler ile nüfus işlemleri konusunda mahalleye ait toplanan verilerle elde edilen bilgilerin analizleri yapılacak. Formda yer alan sorulardan ele edilen veriler birebir incelenerek hazırlanacak değerlendirme raporundan yararlanılarak çalışmada görev alan kurumlar için eylem planlarının oluşturulması hedefleniyor. Bu şekilde, mahallenin gerçek talep ve ihtiyaçları belirlenmiş olacak, bunların karşılanmasına yönelik hızlı adımların atılması sağlanacak. 

Devletin 8 ayrı kurumuyla her aileyi ziyaret ederek dinlemesi ve anlamaya çalışmasının çok değerli bir gayret olduğunu ifade eden Vali Hasan Şıldak, bu kapsamlı çalışmada görev alan bütün personele ve kapılarını devlet adına çalan görevlilere güler yüzle açan İbrahimce’de yaşayan vatandaşlara teşekkür ettiğini söyledi.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2022, 13:42

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER