“Merhamet ve Adalet Yeryüzünde Sadece Anadolu’da Yaşamaya Devam Ediyor

“Merhamet ve Adalet Yeryüzünde Sadece Anadolu’da Yaşamaya Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin:
“Merhamet ve Adalet Yeryüzünde Sadece Anadolu’da Yaşamaya Devam Ediyor”

BALGÖÇ(Balkan Göçmenleri) Derneği tarafından düzenlenen 1984-1985 yıllarında kalan Türk kardeşlerimizin göçü sırasında şehit edilen Türkân Bebek anısına yapılan Park ve Büst açılışı yapıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Merhamet ve Adaleti sadece kendi milletine uygulayan Ulus Devletlerin ortaya çıkışı ve bu devletlerin Emperyalist hedefleri yeryüzünü zorunlu göçleri ve soykırımları ortaya çıkardı. Bu yüzden günümüzde de kan, gözyaşı, soykırım devam ediyor. Dün Bulgaristan’da, Bosna’da, Kafkasya’da yaşanan sürgün ve soykırım bu gün İsrail tarafından Filistinlilere uygulanıyor. Son olarak bu coğrafyada Osmanlı ile görülen merhamet ve adalet devleti inşallah yeniden yine biz Türklerin eliyle Türkiye Yüzyılında tüm yeryüzüne inşa edilecek.” dedi.

B”alıkesir Bir Göçmen Şehridir”

Anne ve Baba tarafının Bulgaristan göçmeni olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Balıkesir bir göçmen şehridir. Balkanlar’dan, Kafkasya’dan, adalardan göç ederek şehrimize yerleşenler nüfusumuzun çoğunluğunu oluşturuyor. Örneğin benim anne tarafım Bulgaristan Bergus’tan,  baba tarafım Trnova’dan göç etmiş.”dedi. 

“İnsanlık ve Medeniyet Tarihli Göç Tarihidir”

“Göç büyük acıları, hasreti barındırsa da aslında medeniyetin oluşumunun sebebidir. “ diyerek sözlerini sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Göç eden sahip olduğu kültür, bilgi, beceri ve yaşam biçimini yeni yurduna getirir ve buradaki kültür, bilgi, beceri, sanat ve yaşam biçimi ile tanışıp iki tarafta etkilenir ve gelişir. Bu dinamizm ve etkileşim bu günü inşa eden en önemli güçtür. İnsanlık zaten bir göç tarihidir. 
Balkanlar’dan Anadolu’ya göç eden soydaşlarımız Cumhuriyetimizin kuruluşu ve ülkemizin gelişmesinde önemli bir güç olmuştur. Ancak bu süreçte yaşanan acıları asla unutmamak gelecekte benzerini yaşamamanın teminatıdır. Göç yollarında can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER