Milletvekili Canbey İletişim Başkanlığı Bütçesi Üzerine Konuştu

 “Türkiye Yüzyılı Aynı Zamanda İletişimin Yüzyılı Olacaktır” "Allah muhalefetin de hayırlısını, yerli ve millîsini versin."

Milletvekili Canbey İletişim Başkanlığı Bütçesi Üzerine Konuştu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bütçesi üzerine konuşma gerçekleştirdi.

İletişimin, bugün tüm dünyada müstakil bir politika alanı olarak öne çıktığını belirten Canbey, “Ülkemizin her alanda olduğu gibi ulusal ve uluslararası stratejik iletişim alanında da güçlü bir performans sergilemesi büyük önem arz etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon er bakış açısıyla ve milletimizin güçlü desteğiyle hayata geçirilen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bünyesinde kurulan İletişim Başkanlığı, ülkemizin iletişiminin kurumsal, bütünlüklü ve çok boyutlu bir yapıda sürdürülmesi adına önemli bir imkân sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

 “Nasıl ki savunma sanayinde, insani yardımda, diplomaside ve daha başka birçok alanda dünyada bir Türkiye modelinden bahsediliyorsa, Türkiye İletişim Modeli’ni de ilmek ilmek inşa ediyoruz.” diyen Milletvekili Mustafa Canbey, Yunanistan gibi ülkelerin kendi iletişim başkanlıklarını kurmak için harekete geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının çalışmalarından Yunanistan’ın, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının rahatsız olmasını anladıklarını söyleyen Canbey; “Zaten onların rahatsız olması, İletişim Başkanlığının işini iyi yaptığının, doğru yolda olduğunun ispatıdır. Fakat muhalefetin İletişim Başkanlığımızı niye sürekli hedef aldığını anlamıyoruz.” dedi.

CHP’li bir Milletvekilinin, İletişim Başkanlığı’ndan Anadolu Ajansı’na ödenek aktarılmasını yalanlarla çarpıttığına da değinen Milletvekili Mustafa Canbey; “İşte en son CHP’li bir Milletvekili, İletişim Başkanlığı’ndan Anadolu Ajansı’na ödenek aktarılmasını yeni ve usulsüz bir uygulamaymış gibi yansıtarak büyük bir çarpıtma yaptı. Oysa Türkiye Cumhuriyetinin resmî haber ajansı olan Anadolu Ajansı, 102 yıldır devlet bütçesinden ilgili bir kurum aracılığıyla ödenek almaktadır. Bu ödenek 2019 yılında ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından aktarılmaya başlanmıştır. Dolayısıyla bu uygulama yeni değil ve resmî haber ajansına sahip ülkelerde de aynı yöntemle yürütülüyor. 100 yıllık uygulamadan, dünya örneklerinden bîhaber olmanın ötesinde, burada kötü niyet olduğu çok açık.” dedi.

İşte Milletvekili Mustafa Canbey’in konuşması;

 “Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri… Milletimizin güçlü teveccühüyle AK Parti’mizin art arda hazırladığı 21. Bütçe olan 2023 yılı bütçemizin, yani milletin bütçesinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bugün iletişim başkanlığı bütçesi üzerine söz aldım, Gazi Meclis’i ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum. İletişim, bugün tüm dünyada müstakil bir politika alanı olarak öne çıkmaktadır. Dolayısıyla ülkemizin her alanda olduğu gibi ulusal ve uluslararası stratejik iletişim alanında da güçlü bir performans sergilemesi büyük önem arz etmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner bakış açısıyla ve milletimizin güçlü desteğiyle hayata geçirilen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bünyesinde İletişim Başkanlığı ihdas edilmiştir. Bu adım, ülkemizin iletişiminin kurumsal, bütünlüklü ve çok boyutlu bir yapıda sürdürülmesi adına önemli bir imkân sağlamıştır. Nitekim, İletişim Başkanlığının gerçekleştirdiği proaktif çalışmalar neticesinde bu alanda ülkemiz ve milletimiz adına ciddi kazanımlar elde edilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı;

Ülkemizin tez ve iddialarını uluslararası kamuoyuna anlatmaktadır.

Dünyanın dört bir yanında yumuşak güç olarak öne çıkan, etkili kamu diplomasisi faaliyetleri yürütmektedir.

Birçok ülkede ve yurt içinde 150’ye yakın etkinlik düzenleyerek ülkemizin tezlerini tüm dünyanın gözleri önüne sermektedir.

Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı, Türk Devletler Teşkilatı ve NATO gibi uluslararası örgütlerle iş birliği programları ve ortak medya platformları geliştirerek, ülkemizin uluslararası arenada nitelikli temsilini sağlamaktadır.

Yurt içinde ve yurt dışında ülkemize ve kurumlarımıza yönelik sistematik dezenformasyonla mücadele etmektedir.

PKK/YPG/PYDden FETÖ’ye, bütün terör örgütlerinin kara propagandalarına her mecrada set olmaktadır.

Devlet-millet ilişkisini güçlendiren CİMER dünyanın en büyük ve en etkili kamu iletişim merkezi haline gelmiştir.

Stratejik iletişim ve kriz yönetimine ilişkin politika ve uygulamaların koordinasyonunu sağlamaktadır.

Birçok ülkeyle stratejik iletişim alanında iş birliklerine imza atmaktadır.

Nasıl ki savunma sanayinde, insani yardımda, diplomaside ve daha başka birçok alanda dünyada bir Türkiye modelinden bahsediliyorsa, Türkiye İletişim Modelini de ilmek ilmek inşa ediyoruz. Burada en kritik husus da tüm bu çalışmaların milli çıkarlarımız doğrultusunda içeride ve dışarıda, ülkemizin itibarını koruyacak ve yükseltecek bir anlayışla gerçekleştiriliyor olmasıdır. Bu güçlü ve etkin stratejik iletişim faaliyetlerinden milli çıkarlarımızı ve itibarımızı hedef alanlar öyle rahatsız oluyorlar ki… Mesela Yunanistan… Egedeki mütecaviz, kışkırtıcı ve hukuk dışı girişimlerini, düzensiz göçmenlere karşı sergilediği insanlık dışı tutumunu dünyaya anlatan İletişim Başkanlığımızla baş edebilmek için muadil bir kurum ihdas etme kararı aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının çalışmalarından Yunanistan’ın, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının rahatsız olmasını anlıyoruz… Ki zaten onların rahatsız olması, İletişim Başkanlığının işini iyi yaptığının, doğru yolda olduğunun ispatıdır. Fakat muhalefetin İletişim Başkanlığımızı niye sürekli hedef aldığını anlamıyoruz. Muhalefete soruyorum… Siz hangi saftasınız? Ülkemizin menfaatlerinden yana mısınız yoksa Türkiye düşmanlarından yana mısınız? İşte en son CHP’li bir Milletvekili, İletişim Başkanlığı’ndan Anadolu Ajansı’na ödenek aktarılmasını yeni ve usulsüz bir uygulamaymış gibi yansıtarak büyük bir çarpıtma yaptı. Oysa Türkiye Cumhuriyetinin resmî haber ajansı olan Anadolu Ajansı, 102 yıldır devlet bütçesinden ilgili bir kurum aracılığıyla ödenek almaktadır. Bu ödenek 2019 yılında ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından aktarılmaya başlanmıştır. Dolayısıyla bu uygulama yeni değil ve resmî haber ajansına sahip ülkelerde de aynı yöntemle yürütülüyor. 100 yıllık uygulamadan, dünya örneklerinden bîhaber olmanın ötesinde, burada kötü niyet olduğu çok açık. Tezviratlarla, dezenformasyonlarla siyaset sahnesini, toplumsal hayatımızı, medya mecralarını yalana boğuyorsunuz. Bu güzel ülkeye, bu aziz millete bu kötülüğü yapmayın. Her gün ürettiğiniz ipe sapa gelmez çarpıtmalarınızla yalan terörünü besliyorsunuz. Allah muhalefetin de hayırlısını, yerli ve millîsini versin. Gerçi siz bu hükümet bu millet için hangi güzel işi yaparsa yapsın, görevinizin bunlara karşı çıkmak olduğunu itiraf eden bir muhalefetsiniz. Biz de diyoruz ki siz ne yaparsanız yapın; Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere Türkiye Yüzyılı aynı zamanda iletişimin yüzyılı olacaktır. Bu düşüncelerle bu güzide kurumu ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyor, kurumu hakkıyla yöneten İletişim Başkanımız Fahrettin Altun’u ve ekibini tebrik ediyorum. 2023 bütçemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 10:23

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER