Milletvekili Canbey, TBMM Genel Kurul’unda Söz Aldı

Milletvekili Canbey, TBMM Genel Kurul’unda Söz Aldı

Canbey; ‘Gençler de "Recep Tayyip Erdoğan’ diyor.” 

Türkiye Yüzyılı, Gençliğin Yüzyılıdır!

31 Mart AK Parti’nin Zaferiyle Taçlanacak

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024 yılı Bütçesi üzerine TBMM Genel Kurul’unda konuşma yaptı. Konuşmasında; “2018'de 24 milyon oy aldık, 2023'te 28 milyon oy aldık. Gençler de "Recep Tayyip Erdoğan" diyor.  İnşallah gençler 31 Mart 2023'te de tekrar Recep Tayyip Erdoğan demeye devam edecek, AK PARTİ kadrolarıyla yola devam edecek inşallah.” dedi.

MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

Konuşmasına Balıkesirli hemşehrilerini selamlayarak başlayan Milletvekili Canbey; “Bugün cumhuriyetimizin 100'üncü yılında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma noktasında büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi dünyada ve bölgemizde ortaya çıkan bütün zorluklara ve bütün sınamalara rağmen tavizsiz bir şekilde sürdürüyoruz. "Durmak yok, yola devam." şiarıyla çıktığımız milletimize hizmet yolunda, bu kutlu yolda ilerlemeye devam ediyoruz, "Her şey Türkiye için." demeye devam ediyoruz. Hem bölgemizde hem de dünyada insanlığı ve vicdanı temsil etmeye, "Dünya 5'ten büyüktür." demeye devam ediyoruz. Zalimlerin karşısında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da durmaya, mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz.” dedi.

GENÇLERİMİZİN ZULME YÜKSEK SES ÇIKARMASI, GELECEĞİMİZİN KARDAN BİR AYDINLIK OLDUĞUNA İŞARETTİR

Gazze’deki soykırımı TBMM’de lanetleyen Mustafa Canbey; “Bugün, dünya büyük bir katliama ve soykırıma şahitlik ediyor. Çoğunluğu çocuk ve kadından oluşan 20 bini aşkın Gazzeli kardeşimiz şehit edildi. Katil İsrail savaşta bile dokunulmaması gereken ibadethanelerden okullara, hastanelerden mülteci kamplarına kadar tüm sivil yerleşim yerlerini alçakça bombalıyor. Batı'nın üç maymunu oynadığı, Birleşmiş Milletlerin yetersiz kaldığı bu zamanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mücadele ve dünyada insanlığın vicdanını temsil eden toplumların ayağa kalkması çözüm için, inşallah, ümit vericidir. Özellikle gençlerimizin bu zulme yüksek ses çıkarması, boykot, miting ve sosyal medya üzerinden farkındalık oluşturması geleceğimizin kardan bir aydınlık olduğuna işarettir.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YÜZYILI, GENÇLİĞİN YÜZYILIDIR

Gençler için sayısız proje, yatırım ve çalışmalar yaptıklarını söyleyen Milletvekili Mustafa Canbey; “İstedikleri kadar gençlerimizle alakalı karamsarlık pompalasınlar, biz gençlerimizle ilgili en doğruyu yapmaya devam ediyoruz; gençlerimizi eğitime, bilime, teknolojiye yönlendirmeye devam ediyoruz. Gençlerimizi darbeler çöplüğünden çıkartıp, sağcı-solcu karanlığından çıkartıp Türkiye Yüzyılı aydınlığına kavuşturduk. Ortaya büyük bir hedef koyduk, bu hedefin adı Türkiye Yüzyılı'dır. Bu amaçla Gençlik ve Spor Bakanlığını kurduk, seçme ve seçilme yaşını 25'ten 18'e düşürdük çünkü biz inanıyoruz ki önümüzdeki dönem, Türkiye Yüzyılı gençliğin yüzyılı olacaktır. Bizler "Gençler milletimizin ümididir." derken hamaset yapmıyoruz, hakikati dile getiriyoruz. "Gençler hem bugünümüzün hem de geleceğimizin teminatıdır." diyorsak bunu popülist beklentilerle değil kalbimizle inandığımız için dillendiriyoruz.” dedi.

BİZ SÖYLÜYORUZ VE YAPIYORUZ ALLAH'IN İZNİYLE.

AK Parti’nin gençlere verdiği değerin sözde değil özde olduğunu ifade eden Milletvekili Canbey; “Buraya bugün hatipler çıktı, konuşmalar yaptılar; "Gençlere şunu vermediniz, bunu vermediniz." diye konuşuyorlar, "Düşün gençlerin yakasından." diye konuşuyorlar. Değerli arkadaşlar, bunu konuşurken önce dönüp bir kendinize bakmanız lazım. Sizde kaç genç milletvekili var? Grubunuzda 30 yaş altı kaç genç milletvekili var? Grubunuzda 40 yaş altı kaç genç milletvekili var? 30 yaş altı bizde 4 milletvekili var, 40 yaş altı 26 milletvekili var. Siz gençlik kolları başkanınızı bile seçtiremediniz ya. Konya'da 3'üncü sıraya koydunuz, biz İzmir'de 1'inci sıraya koyduk. Hani "Gençlerin yakasından düşün." diyorsunuz ya, siz düşün, siz! Gençlerin önünü açın. Burada konuşmakla, hamaset yapmakla, demagoji yapmakla, retorik üretmekle bu işler olmaz. Biz söylüyoruz ve yapıyoruz Allah'ın izniyle.” dedi.

GENÇLER DE "RECEP TAYYİP ERDOĞAN" DİYOR. 

14 Mayıs Seçimlerinde gençlerin ekseriyeti Cumhur İttifak’ına oy verdiğini söyleyen Mustafa Canbey; “Değerli arkadaşlar, gençlerimiz Recep Tayyip Erdoğan'la birliktedir. Bunu nereden biliyoruz? Hani diyordunuz ya "Gençler size oy vermeyecek." Hani diyordunuz ya "14 Mayısta gününüzü göreceksiniz." Evet, günümüzü gördük; 2018'de 24 milyon oy aldık, 2023'te 28 milyon oy aldık ve gördüğünüz gibi gençler de "Recep Tayyip Erdoğan" diyor.  İnşallah bundan sonraki süreçte de gençler 31 Mart 2023'te de tekrar Recep Tayyip Erdoğan demeye devam edecek, AK PARTİ kadrolarıyla yola devam edecek inşallah.” ifadelerini kullandı.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER