Milletvekili Mustafa Canbey 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Kutladı

Milletvekili Mustafa Canbey 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni Kutladı

"Bu gururlu günde, Asya ve Avrupa’yı bir kez daha birbirine bağlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale boğazımızın gerdanlığı olan 1915 Çanakkale Köprüsü vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun."

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Çanakkale Zaferi, Türk Milleti’ne yeniden özgüven ve milli şuur kazandıran bir zafer olmuştur. Çanakkale’nin farklı cephelerinde savaşan kahraman vatan evlatları, vatanımızın bekası ve istikbali için canlarını hiçe sayarak kendilerini feda etmişlerdir. Kahraman vatan evlatlarımız göstermiş oldukları bu destansı mücadeleyi tarihimize ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü ile altın harflerle yazmışlardır.“ diyen Milletvekili Mustafa Canbey, “Çanakkale bir destandır ve bu destanı bayrağı uğruna, ülkesi ve milleti uğruna şehadet şerbeti içerek şehit olan bu millet yazmıştır. Bizlere düşen en büyük görev ise kahraman ecdadımızın aziz mirasına sahip çıkarak, ülkemiz için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam etmektir.“  ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferi’nin; dönemin en güçlü ordularını dize getiren, yedi düvele meydan okuyan, tarihin akışını değiştiren şanlı bir destan olduğunu vurgulayan Milletvekili Mustafa Canbey, “Bu vatanın evlatları olarak, Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’imizin ve Çanakkale'nin kahraman askeri Seyit Onbaşı’nın torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve milli mücadele ruhundan hiç bir durum ve şartta taviz vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve ilelebet vatanımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Mustafa Canbey sözlerine şu şekilde son verdi; “Bu düşüncelerle, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’mizin 107. yıl dönümünde toprağımızı, bayrağımızı, ezanımızı muhafaza ederek vatanımızı bağımsızlığa kavuşturan kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, bizlere emanet ettikleri bu vatanı ne pahasına olursa olsun koruyacağımızın sözünü veriyoruz. Bu gururlu günde, Asya ve Avrupa’yı bir kez daha birbirine bağlamanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale boğazımızın gerdanlığı olan 1915 Çanakkale Köprüsü vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Ülkemize kazandırdığımız eşsiz hizmetlerden olan bu köprü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük ve güçlü Türkiye vizyonunun en kıymetli eserlerindendir. Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim Milletimize daha nice hizmetler yapabilmeyi bizlere nasip eylesin.”

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2022, 18:09

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160