Milletvekili Uygur, gönülleri fethediyor

Vatandaşla gözleme açan, pekmez kaynatılmasına yardım eden mütevaziliği dikkat çeken Uygur, didik didik Balıkesir'in her köşesinde büyük sevgi ile karşılanıyor.

Milletvekili Uygur, gönülleri fethediyor

AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Kâtip Üyesi ve KEFEK Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Savaştepe Kalemköy de vatandaşla bir araya geldi.

Kalemköylü kadınlarla birlikte pekmez yapan, Gözleme pişiren, üzüm bağında üzüm toplayan Milletvekili Uygur mahallenin sokaklarında ve mahalle kahvesinde vatandaşla bir araya geldi, sohbet etti taleplerini ve beklentilerini dinledi.

Milletvekili Uygur ziyaretleri ile ilgili olarak " Her nimeti bağrında saklayan Balıkesirimizin bir cevheri de Savaştepe Kalemköy üzümü. Lezzetiyle damak çatlatan Kalemköy üzümlerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda bereketi ile üreticisinin yüzünü güldürüyor Elhamdülillah. Bizde kadınlarımızla birlikte bu üzümlerden pekmez yaptık. Kalemköyde her evde pekmez yapılır. Bu pekmez geçim kaynaklarından biridir. Son yıllarda yaşadığımız pandemi den dolayı şuan yapılamasa da önceden her yıl Kalemköy de üzüm festivali düzenlenirdi. Burda yetişen ürünler tanıtılırdı. Allah'ın izniyle dünyayı etkileyen pandemi salgını bittikten sonra Kalemköy de yeniden festival yapılacak biz de yine hemşehrilerimizle yan yana pekmez kaynatacağız.Her zaman hemşehrilerimizle yan yana gönül gönüle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz, onların sohbetine ve sofralarına misafir olmak, dertleri ile dertlenip gönüllerine dokunabilmek gönül meselemizdir. Milletimizden aldığımız yetkiyle dik durmaya memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz inşallah. " dedi.

Ziyaretinde Milletvekili Uygur'a Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, AK Parti Savaştepe İlçe Başkanı Muhittin Şengül, Kadın Kolları Başkanı Nihal Özkan, Gençlik Kolları Başkanı Nuri Çetinkaya eşlik etti. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2021, 20:01
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER