Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Balıkesir'de

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Eskilerin altın bilezik dediği mesleki meziyetleri gençlerimize kazandıran meslek liselerimize desteklerimiz artarak devam edecek."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Balıkesir'de

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir'e 750 milyonluk yatırım müjdesi verdi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Balıkesir’e gelen Bakan Özer, vatandaşlarla yol güzergahında sohbet ederken, okulların açık olmasından halkın memnun olup olmadıklarını sordu. Cevaplara bazen şaşıran Özer, yolda öğrencilere tablette hediye etti.

İlkokul öğretmenleri aşıda daha duyarlı!

Protokol üyeleri tarafından karşılanan Özer, Balıkesir Valiliği’nde Milli Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldıktan sonra pandemi dönemini süreci Sağlık Bakanlığı ile koordineli şekilde yürüttüklerini açıkladı. Balıkesir'de gerçekleşen ve gerçekleştirilecek projelerle öğrencilerin çağın yeniliklerine uygun bir eğitim kapısı aralamaya devam edileceklerini ve eğitimde sağlam temeller atmaya çalıştıklarını söyledi. Bakan Özer, Balıkesir merkez, Bandırma, Burhaniye ve Edremit olmak üzere 4 tane özel eğitim anaokulu yapacağız. Yine Altıeylül ilçemize ve Bandırma ilçemize 24 derslikli bir ilkokul yapacağız. 135 milyonluk yatırımlar devam ederken, bunların da maliyeti 500 milyonun üzerinde bir yatırımdır. 750 milyonluk yatırımı Balıkesir ile buluşturmuş" dedi.

Namazı Zağnospaşa Camii’nde kıldı.

Bakan Özer, buradan Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek yetkililerden çalışmaları ile ilgili bilgiler aldıktan sonra pandemi döneminde meslek liselerinin maske tarzı ihtiyaç temininde büyük emek vermelerinden dolayı teşekkür etti. Özer, buradan Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Cuma namazını Zağnospaşa Camii’nde kıldı. Yol boyunda öğrencilere tablet dağıttı. Bakan öğle yemeği sonrası Savaştepe'deki programlara katılmak üzere il merkezinden ayrıldı.(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2021, 19:53
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER