Ormana giriş yasağı 1 Ekim tarihine uzatıldı

Ormana giriş yasağı 1 Ekim tarihine uzatıldı

Balıkesir’de Orman Yangınlarına Yönelik Önleyici Tedbirler Devam Ediyor 

Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle mevsimsel ve insani faktörlere bağlı olarak ormanlarda oluşabilecek yangın riski göz önünde bulundurularak Valilik tarafından alınan orman alanlarına ilişkin kısıtlamaların süresi uzatıldı.

Önceki Kararlar 
1 Ekim Tarihine Kadar Uzatıldı

Temmuz ayında alınan bütün orman alanlarına giriş ve çıkış yasağı, anız ve bitki örtüsü yakılmaması, düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yakıcı madde kullanılmaması yönündeki yasakların 
1 Ekim 2021 tarihine kadar sürdürüleceği bildirildi.

Bunlarla birlikte Ağustos ayı başında verilen diğer bir kararla İl genelindeki bütün mesire yerleri, piknik alanları, tabiat parkları ve milli parkların içindeki tüm alanlarda mangal, semaver, kamp ateşi, piknik ateşi ve kontrollü ateş yakılması yasağının da yine 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. 

Ormanlık Alanlarda Hava Araçlarına İzin Yok

Orman yangınlarının önüne geçebilmek için alının bir dizi kararla birlikte İl genelindeki bütün ormanlık alanlarda ve bu alanların çevresinde drone, İHA ve benzeri diğer hava araçlarının uçurulmasının da  süresiz olarak yasaklandığı bildirildi. 

Orman Yangınlarına Karşı Topyekün Seferberlik

Alınan Valilik Kararlarıyla orman bakımından çok zengin bir coğrafyaya sahip olan Balıkesir’de yangınların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Vali Hasan Şıldak’ın sürekli üzerinde durduğu kurum ve kuruluşların koordineli bir şekilde çalışmasının başarıyı beraberinde getirdiği vurgusu, ormanları koruma konusunda da kendini gösteriyor. Alınan kararla; Kaymakamlıklar, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü,  sorumluluğu bulunan diğer kurum ve kuruluşlar tarafından kuralların uygulanması konusunda gerekli tedbirlerin en üst seviyede alınmasına vurgu yapılıyor. (Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160