Pandemide belediyeler katı atıkta neden ısrarcı ?

5 Yıldır Büyükşehir Kapalı Konuttan Ücreti İptal Ediyor CHP Almakta Israr Ediyor.... CHP’li Bazı Belediyeler Fahiş Katı Atık Ücreti Belirliyor... Daha neler neler...

Pandemide belediyeler katı atıkta neden ısrarcı ?

AK Partili Şahin, “CHP’liler siyasi Hokkabaz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, CHP’nin ‘Katı Atık Ücreti’ ile ilgili kamuoyunun yanıltıldığını ifade ederek, “CHP’liler siyasi hokkabaz” diyerek gerçekleri açıkladı.

Şahin'den işte gerçekler:

"Katı Atık Ücretinde CHP’nin Siyasi Hokkabazlığı’na “Dur.!” Diyoruz

Ak Parti’li Karesi, Altıeylül’ün 7 Tl.ya yaptığı hizmeti CHP’li Erdek 25tl. Bandırma 15tl. Manyas 16tl. ve Ayvalık 16tl.  ye Yaptığını İddia ediyor

Bilindiği üzere İlçe Belediye’leri evsel katı atık ücreti adı altında çöpleri toplamak üzere yaptıkları masrafları ilçe halkından tahsil etmektedir. Her ilçe buna göre kendi Belediye Meclis’lerinde kendi ilçesinde toplayacakları evsel katı atık(çöp toplama bedeli) ücretini belirlemektedir. Yine yasa gereği bu ücret su faturası ile BASKİ tarafından toplanıp ilçe Belediyesi’ne aktarılmaktadır.

Katı Atık Ücreti Alınması Zorunlu Değil

Öncelikle bilinmelidir ki İlçe Belediyesi’nin ilçe halkından Evsel katı atık Ücreti alma zorunluluğu yoktur. İlçe Belediyesi isterse bu kapsamda çöp toplamak için yaptığı masrafı ilçe halkından tahsil etmeyebilir. Nitekim bir çok il ve ilçede katı atık ücreti toplanmamaktadır.

Ancak ilimizde 20 ilçe de ilçe halkından katı atık ücreti tahsil etmektedir.

İlçe Belediyesi’nin belirlediği katı atık ücreti Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gelmekte ve bu konuda Büyükşehir Meclis’nin  gelen tarifeyi aynısıyla onaylaması ve ya değiştirerek onaylaması görevi varır.

5 Yıldır Büyükşehir Kapalı Konuttan Ücreti İptal Ediyor CHP Almakta Israr Ediyor

Büyükşehir Meclisimiz 5 yıl önce su faturası sıfır tüketim olan konutta insan yaşamadığı karinesi sonucu çöp de olmayacağından böyle konutlardan katı ücreti alınmamasına karar vermişti. Bu kararımız ile 5 yıl önceki fiyatlara göre 15 milyon para vatandaşımızın cebinde kalmıştı. CHP’li Meclis üyeleri her yıl bu karara itiraz ederek RED oyu verdikleri gibi Erdek, Edremit, Ayvalık belediyeleri dava açmıştı. İdare Mahkemesi bu davaları reddederek kapalı konuttan katı atık ücreti alınmaması kararımızı doğru bulmuştu.

CHP’li Bazı Belediyeler Fahiş Katı Atık Ücreti Belirliyor

Bu kararımız sonrasında bazı CHP’li belediyeler katı atık ücreti tarifesini diğer Belediyeler ile kıyaslandığında  çok fazla belirlemeye başlamışlardır.  

Bu fahiş fiyat farkları sebebiyle bu kere hesaplama, maliyet tablolarının gönderilmesi talep edilmiş ancak bu kapsamdaki Belediyeler maliyet hesaplamalarını Büyükşehir Belediyesi’ne göndermemişlerdir.

Örneğin Balıkesir’in en büyük yüzölçümü ve en fazla köy sayısına sahip, en fazla nüfus olan Altıeylül, Karesi, en fazla sahil şeridine sahip Edremit, Burhaniye aylık 7-8 Tl. olarak katık ücreti belirlemişken Erdek 24.65 tl., Ayvalık 16 tl., Bandırma 14.94tl., Manyas 16.22tl., Gönen 12tl.  belirlemiştir.

Bazı CHP’li Belediyeler Üç Katına Varan Ücret Belirliyor

İki üç katına çıkan bu farklar o ilçedeki hemşerilerimizin sırtına bindirilmiş yüklerdir. Bu farkın gerekçeli izahı da yapılamamıştır.

Edremit, Burhaniye, Karesi, Altıeylül’ün 7 Tl.ya yaptığı hizmeti Erdek’in 25tl. Ayvalık’ın 16tl. Bandırmanın 15tl. Manyas’ın 16tl.ye yaptığını iddia ederek BASKİ’nin bu bedelleri hemşerilerimizden toplamasını istemesi o ilçelerde yaşayan hemşerilerimize diğer ilçelerdeki hemşerilerimize nazaran çok fazla yük bindirilmesine sebep olması karşısında Büyükşehir Belediyemiz su fiyatında olduğu gibi tek fiyat tarifesi uygulamanın hemşerilerimizin menfaatine olacağına karar vermiştir.

Büyükşehir Tek tarifeye Geçiyor

Buna göre Çevre Dairemiz, tarife Komisyonu ile konu üzerinde çalışarak kırsak alanlarda 5 tl., şehir merkezinde 7 tl. katı atık ücreti toplanmasına karar vermiştir.

CHP’li Meclis Üyeleri ve Başkanlar Farklı ve Fahiş Ücrette Direndi

27.04.2021 tarihli Belediye Meclisimizde konunun gündeme gelmesi ile CHP Meclis üyeleri yoğun itirazda bulunmuş Bandırma CHP Meclis üyesi Adil Levent Çoşkun  yaptığı konuşma ile bu kararın yanlış olduğu ve İlçe Belediyesinin Belirlediği fiyatın alınmasını talep etmiştir. Keza Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar da konuşma yaparak  belirledikleri fiyatın uygulanmasını istemişler ancak belirledikleri fahiş fiyatın diğer ilçelerden daha fazla oluşunun izahını yapmamışlardır. 

Dünkü Meclis kaydı Büyükşehir Belediyemizin facebook resmi sayfasında vardır. Başta Erdek ve Bandırma ilçelerinde yaşayan hemşerilerimizin CHP’li temsilcilerinin vatandaşlarımızdan fazla para alabilmek için nasıl mücadele ettiklerini izlemelerini istirham ederim.

Tek Katı Atık Ücreti ile Faturalar Ucuzlayacak

Büyükşehir Belediyemizin kararı ile Erdek’te aylık  katı atık ücreti 25 tl.sından 7tl. inerek 2/3 oranında, Bandırma’da aylık katı atık ücreti 17 tl.den 7 tl. inerek 1 /2 oranında, Ayvalık’ta aylık katı atık ücreti 16 tl.den 7 tl. inerek 1/ 2 oranında ucuzlamış dolayısıyla vatandaşımızın cebinde kalmış olacaktır.

CHP Bir Kez Daha Suçüstü Yakalandı

CHP her konuda olduğu gibi Balıkesir’in ve hemşerilerimizin menfaatine olan su faturalarında ucuzlamaya yol açacak bu konuda da karşı çıkmıştır. CHP gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş suçüstü yakalanmıştır. İlçelerinden fazla para tahsil etmeye devam etmek istemelerini hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz.

Yücel Başkan İki Seçenek Sundu: “Ya Tek Fiyat ya da Fahiş Fiyat İsteyen Kendi Tahsil Etsin..”

CHP’li Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın “Biz sizin belirlediğiniz fahiş ücretleri BASKİ olarak tahsil etmeyeceğiz, yüksek ücret tahsil etmek isteyen Belediyeler kendileri tahsil etsin..” teklifi de CHP’liler tarafından kabul edilmemiştir.

CHP Siyasi Hokkabazlık Peşinde

Bu alıştığımız bir CHP iki yüzlülüğüdür.. Katı Atık Ücretini BASKİ’nin Su Faturası içinde tahsil etmesini fırsat bilerek bir yandan fahiş fiyat belirleyerek ilçe halkından fahiş ücret tahsil etmekte diğer yandan da “su faturaları yüksek” diyerek siyasi hokkabazlık yapmaktadırlar.

CHP’li Bazı İlçelerin Fahiş Fiyat tahsiline Aracılık Etmeyeceğiz

Büyükşehir Belediyemiz CHP’li bazı İlçe belediyelerinin bu siyasi tuzağı ile vatandaştan fazla para tahsiline aracı olmayacağımız gibi bu konuda taviz de vermeyeceğiz.

İsteyen Belediye istediği rakamı kendisi tahsil edebilir, biz kesinlikte bu miktarları tahsil etmeyeceğiz. Bu Belediyeler ilçelerinde hemşerilerimize bunun izahını kendileri yapacaklardır."   

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2021, 04:46
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER