Polis Adayları Mezuniyet Heyecanı Yaşadı

Polis Adayları Mezuniyet Heyecanı Yaşadı

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 27’nci dönem öğrencileri, düzenlenen törenle polisliğe adım attı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde okulu birincilikle bitiren Furkan Kılınç yaş kütüğüne plaket çaktı. 

Mezuniyet Törenine Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu ile mezun olan polis öğrencilerin aileleri katıldı.

Evlatlarının polis olduğunu gören ailelerin duygu dolu anlar yaşadığı törende konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, 2015 yılından bu yana polis akademisinden 116 bin 264 polisin mezun olduğunu söyledi. Çolak, “Güçlü bir bilgi birikimine sahip emniyet teşkilatımızın çok daha azimli, dirayetli ve bilgili bir şekilde başarılı işlere imza attığı tüm istatistiklere yansımaktadır" şeklinde konuştu.

Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezinden mezun olan 796 polis adayı için düzenlenen törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için her an, her yerde ve her şartta hazır olan kahramanlarımız kararlılık ve azimle her görevin üstesinden hakkıyla gelecek, 'Önce vatanım, önce bayrağım, önce milletim' diyecekler” ifadelerini kullandı. 

Şıldak, “Huzur ve Güven İçin Şerefli Mesleğe Adım Atıyorlar”

1986 yılında açılan ve o günden bu yana Türk Polis Teşkilatına personel yetiştiren güzide eğitim kurumunda önemli bir an yaşandığını söyleyen Vali Şıldak törende yaptığı konuşmada, “Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi İlimizin seçkin bir eğitim kurumu olarak bütün kurumlarımız ve halkımızın gözünde her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Bugün eğitimlerini tamamlayarak görev yerlerine uğurlayacağımız sevgili gençlerimiz Emniyet Teşkilatımıza güç katacak, Devletimizin varlığı, Milletimizin birliği, huzuru ve güvenliği için her zaman gurur duyacakları bu şerefli mesleğe adım atacaklardır. Her bir mezun polisimizi kutluyor, onlara üstün başarılar diliyorum. Kıymetli ailelerine ve polis Teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, eğitim sürecini başarıyla gerçekleştiren Eğitim Merkezi kadrosundaki değerli personelimizi tebrik ediyorum” şeklindeki sözleriyle eğitimlerini tamamlayan öğrencilere meslek hayatında başarılar diledi.

Dereceye giren üç öğrenciye başarı belgelerinin verildiği törende, mezun olan 796 öğrenci yemin etti. Öğrencilerin tören yürüyüşüyle devam eden programda Polis Akademisi Başkanlığı Bandosu eşliğinde yapılan dans gösterisi coşkuya ortak oldu.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER