Polis'ten muhtarlara anlamlı gün

Polis'ten muhtarlara anlamlı gün

 İl Emniyet Müdürlüğü “19 Ekim Muhtarlar Günü” kapsamında muhtarlarımıza yemek düzenledi.

Yemeğe Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Elvan Bahar Göktepe, Karesi ve Altıeylül İlçelerinin mahalle muhtarları katıldı. 

Yemekte konuşan Vali Şıldak muhtarların vatandaşla aralarında bir köprü olduklarını söyledi. Şıldak; “Böyle özel günlerde bir araya gelmek, birliğimizi tazelemek ve varsa ortak sorunlar üzerine istişare etmek için fırsat oluyor. Balıkesir il merkezini oluşturan Altıeylül ve Karesi İlçemizde görev yapan 40 muhtarımız elbirliği ile bütün kurumlarımızın destekçisi olarak görev ifa ediyorsunuz. Son dönemde pandemi gibi toplumumuzun her kesimini derinden etkileyen zor zamanlarda muhtarlarımız çok daha fedakârca görev yaptılar. Çok daha üstün bir gayret gösterdiler. Emniyetimiz ve jandarmamız asli görevlerini ifa ederken muhtarlarımızın desteğini her zaman yanlarında hissettiler. Sizler; tebligat işlerinden tutun, arama iş ve işlemlerini, mahallede yapılacak araştırmalarda ve soruşturmalarda bilgi sahibi olarak her zaman en güvenilir, en yakın çalışma arkadaşlarımızsınız. Bu itibarla burada birlikte olmamız çok manalı ve güzeldir. 

Uyuşturucu konusuna da kısaca değinmek istiyorum. Maalesef çağımızın hastalığı olarak adlandırabileceğimiz, toplumumuzu kemiren bu yara gün geçtikçe yaygınlık kazanıyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda yürüttüğümüz bir projemiz var. Projemize başvurular gün geçtikçe artıyor. Uyuşturucu kullanımının artması dolayısıyla aldığımız polisiye tedbirler olarak güvenlik kuvvetlerimizle yaptığımız çalışmalar için bütün birimlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Fakat bu çalışmalar yeterli olmuyor, siz de biliyorsunuz ki sosyal problemlerin çözümünde sadece güvenlik tedbirleri yeterli olmuyor. Toplumumuzun tamamında bu konulara ilişkin destek ve duyarlılığının artması gerekiyor. Muhtarlarımız olarak sizlerden de projemize, çalışmalarımıza destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Sözlerine eğitimle devam eden Şıldak, “Eğitim konusunda kapsamlı çalışma yürütüyoruz. Okul aile birlikleri, velilerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz çok daha fazla çalışacak. Eğitimde Balıkesir'de bir canlanma, heyecan, dinamizm oluşması gerektiğini, bazı konularda geri gittiğimizi rakamlarla ortaya koyduk. Eğitim sektöründe Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ile başarıyı elde etmek için heyecan ve birliktelik ruhunu yaşatmak istiyoruz.” diye belirtti. 

Yemekte muhtarlarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Şıldak, kapılarının vatandaşla aralarında köprü olan, vatandaşın elçisi olan muhtarlara her zaman açık olduğunu söyledi. (Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160