Rapor oy birliği ile kabul edildi

Rapor oy birliği ile kabul edildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisi Temmuz ayı toplantılarının yapılan son toplantısında Belediye Varlıkları Değerlendirme Komisyonu’nun  Altıeylül ilçesi Dinkçiler Mahallesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm” için verdiği “Rezevr Alanlar”dan  üç gayri menkulün bu amaçla değerlendirilmesi hakkındaki raporu oy birliğiyle kabul edildi. 

Rapor ve Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı proje hakkında Belediye Varlıkları Değerlendirme Komisyon’u başkanı Mehmet Birol Şahin Meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Büyükşehir Belediyemize “Kentsel Dönüşüm Projeleri”nde kullanmak üzere gelir elde edilmesi amacıyla çeşitli ilçelerimizde Hazine arazileri verdi. Bunların bir bölümü tarla vasfında, bir bölümü imar uygulaması yapılmamış, imar durumu güncelliğini yitirmiş.. Bu tip gayri menkullerin imar durumlarını güncel ve  ilçenin, şehrin ve bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarına uygun , sorunları çözen ve gayri menkule değer katan imar uygulamaları  sonucunda elde edilen gelir “Dönüşüm Projeleri Dönüşüm Özel Hesabı Yönetmeliği” hükümleri uyarınca açılan ve her türlü harcamanın Bakanlık tarafından izin ve denetimi yapılan bu hesaba yatırılıyor. Belediyeler de bu yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen konular hakkında hazırladıkları Kentsel Dönüşüm Projeleri karşılığında hesabı kullanmak mümkün. 

Bu gün Meclise sunduğumuz üç gayrimenkul Altıeylül İlçemiz  Dinkçiler Mahallesi Göçmen Konutları ile Çamlık mevkii arasında yer alıyor. Bu bölgede vatandaşlarımızın da yerleri var. Burada 18. Madde uygulaması yaptık.. Bu alanda iki Ticari Alan ve bir tane Konut Alanı Belediyemizin ve bu alanların Kentsel Dönüşüm Projesi amacıyla değerlendirmek için bir Proje hazırladık..  

Balıkesir 1.derece Deprem Kuşağında  olan bir il. Mevcut yapılarımızın depreme dayanıklı yapılara dönüştürülmesi son derece önemli. Yıllardır sorun olan Karesi ilçemizdeki “18.02 alan”, Altıeylül’de “Karatepe Alanı” gibi 30 yılı geçkin süredir çözümlenemeyen sorunlu bölgelerin sorunlarını çözümleyerek bu alanlarda yeni konut yapımının yolunu açtık. Şimdi de hazırladığımız projeler ile Kentsel Dönüşümün özel sektörün eksik bıraktığı alanları tamamlamak ve dinamizm ve vizyon ortaya kaymayı hedefliyoruz. 

Dinkçiler mahallesinde bu rezerv alanda hazırladığımız projeye “10Bir Konutları” ismini verdik.. Projemiz 11 Bloktan oluşuyor., üstten bakıldığında da  onbir rakamı görünümü oluşuyor.. Projemiz sosyal konut veya lüks konuttan ziyade orta ölçekli 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşuyor. 270 konut var.. Sitenin bir tarafı Çocuklara diğer tarafında ise Gençlere hitap eden Parklardan oluşuyor. Bölgeye Vizyon kazandıracak bir proje ortaya çıktı.. 

Belediye Encümenimiz bu üç gayrimenkulü, kat karşılığı, hasılat paylaşımı, hisseli satış veya tam satış olarak değerlendirme konusunda Meclisimizin bu gün vereceği yetki ile karar verecek. Yücel Yılmaz başkanımızın Şeffaf ve istişare yönetim tarzı sebebiyle biz bu kararı vermeden önce Proje hakkında meclis üyelerimiz ve vatandaşlarımızın da bu konuyu konuşması, tartışması ve değerlei fikirlerini öğrenebilmek için sizinle paylaşıyoruz. 

Önümüzdeki Meclislerde Kentsel Dönüşüm Projeleri için Belediyemize verilen gayri menkuller için hazırladığımız projeler gelecek. Bu ilk projemiz. İlçe Belediyelerimiz de kendi ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projeleri Hesabı Yönetmeliğinde belirtilen kapsamda proje hazırlarsa bu alanları daha doğru ve verimli biçimde değerlendirmiş oluruz.  

Bu süreç içinde Meclisimizin ve vatandaşlarımızın görüşleri önemli. Fikir ve önerilerinizi bekliyoruz."

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 21:27
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160