Restorasyon sonrası ilk namaz, ilk heyecan. Edremit Mahkeme Camii yeniden ibadete açıldı  

Restorasyon sonrası ilk namaz, ilk heyecan. Edremit Mahkeme Camii yeniden ibadete açıldı  

 Balıkesir’in Edremit ilçesinde günümüze kalan 1795 yılında yapılan sayılı tarihi yapılardan olan Mahkeme Camii'nin restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.  
  Yaklaşık on ay önce başlayan caminin restorasyonu hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Sıddık Durmuş, “On binlerin uğrak yeri olan Mahkeme Camii’nin içerisi, dış cephesi, çatısı yenilenmiş, özgün malzemelerle bozulmalar ve hasarlar giderilmiş, aslına uygun şekilde değiştirilmiştir. Biliyor ki, “Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve âhiret gününe îmân eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imâr eder”. Camimizin masrafları da Edremitli vatandaşlarımız, esnafımız tarafından karşılanmıştır. Bu restorasyon ile camimizin ömrü çok uzun yıllar daha uzatılmıştır. İnşallah emeği geçenlerden, zahmet çekenlerden, yardım edenlerin hepsinden Allah razı olsun. Darısı diğer bakıma ihtiyaç duyulan camilerimiz içinde olsun.”dedi
  Cemaatsiz caminin olmasının bir önemi olmadığına da dikkat çeken Durmuş, “Bundan sonra Allah'ın izniyle sıra mahalle halkımızın, çarşı esnafımızın camimizi cemaat olarak şenlendirmeleridir. Çünkü cemaatsiz caminin hiçbir anlamı yoktur”
  Eski şadırvanın aslına uygun olmadığı için yıkıldığını da dile getiren Durmuş, “Anıtlar Kurulu kararı ile eskiden uygun şekilde yapılmadığı için şadırvan yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi yapılması konusunu gündeme aldı. İnanıyoruz ki Büyükşehir Belediyesi kısa sürede yaparak cemaatimiz olan sahibine teslim edecek. Kendilerine şimdiden gösterdikleri büyük ilgiden dolayı vatandaşlarımız adına teşekkür ederiz.”diye konuştu.
  (İsmail Özdemir)

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2023, 20:40

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER