Rock Festivaline Kaymakamlık izin vermedi.

Ancak bilet satışının yapılmaya devam edilmesi ise şaşkınlığa neden oldu. Yetkililer, mağduriyet yaşanmaması ise bilet alanları uyardı.

Rock Festivaline Kaymakamlık izin vermedi.

17-21 Ağustos tarihleri arasında Burhaniye’de düzenlenmek istenen Zeytinli Rock Festivali ile ilgili tartışmalar devam ederken, kamp olarak gerçekleştirilecek festivale Burhaniye Kaymakamlığının izin vermediği ortaya çıktı.

Milyon Yapım Organizasyon firması tarafından 17-21 Ağustos tarihleri arasında Burhaniye ‘de düzenlenmek istenen Kamplı Zeytinli Rock Festivali ile ilgili başvuruda bulunmasının ardından daha önceki yıllarda düzenlenen festivalde görünen olumsuzluklar nedeniyle Burhaniye Kaymakamlığının 5 Ağustos günü firmaya olumsuz görüş bildirdiği bilgisine ulaşıldı.

Firmanın sanki festival gerçekleşecekmiş gibi internet üzerinden bilet satışının yaptığı da belirlenirken Burhaniye Kaymakamlığının dört ay öncesinden firmayı uyardığı ve gerekli izinin verilmeyeceğini bildirdiği, ancak firmanın bu uyarıları dikkate almayarak ısrarlı bir tutumla bilet satışına devam ettiği ileri sürüldü. Zeytinli Rock Festivali ile ilgili izin sorunu çözülmemişken ısrarlı bir tavırla bilet satmaya devam eden firmanın festival alanında herhangi bir hazırlık yapmadığı da gözlemlendi.

Bilindiği gibi Zeytinli Rock Festivali’nin düzenlendiği önceki yıllarda asayiş ve trafik sorunları, yoğun çevre kirliliği, aşırı alkol tüketimine bağlı olumsuzluklar sebebiyle toplumun her kesiminden gelen büyük tepkilere hedef olmuştu. Rock Festivalinin düzenlenmemesi için birçok dernek, vakfın oluşturduğu Balıkesir Sivil Toplum Platformu açıklama yaparak yetkililere çağrıda bulunmuştu.

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2022, 14:03

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160