Şahin, "Rapor çarpıtılıyor"

Şahin, "Rapor çarpıtılıyor"


Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, son yıllarda maalesef CHP-İyi Parti’nin başını çektiği Muhalefet “Çarpıtma ve Yalan ile Algı Siyaseti” yolunu tercih etmeye devam ettiğini ileri sürdü.

Şahin, şunları söyledi: "Bu tarz siyaset ile bıkmadan mücadele ederek doğrularını vatandaşlarımıza göstermeye devam ettiğimiz gibi hukuki mücadeleyi de yapıyoruz.

Ülkemizin bütün Belediyeleri için her yıl Kasım ayı Bütçe, Aralık ayı ise Sayıştay Raporlarının yayınlanma ayıdır.

Buralardaki olguların tamamı somut ve maddi rakamlar olmasına rağmen maalesef bu muhalefet gurubu temsilcileri ve bu gurubun adeta resmi yayın organı gibi hareket eden bazı basın kuruluşları maddi somut tabloları bile yanlış ve çarpıtmak suretiyle kamuoyunu yanıltma yolunu seçmektedirler. 

Bir yıl önce Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin 2019 yılı Sayıştay Raporu yayınlandığında önce bir Televizyon kuruluşu “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz İki yılda 50 Milyon Temsil Ağırlama Gideri harcayarak Türkiye’nin İkinci büyük harcamasını yaptı.” Şeklinde bir haber yapmıştı.

Bu haber sonrasında Balıkesir CHP Milletvekili bu iddiayı temel alarak basın açıklaması yapmış ve bu açıklaması gazetelerde yer almıştı.

Bu haber ve açıklamalar sonrasında gerçek rakamları izah eden ve bu iddianın yalan ve iftira olduğunu biz de kamuoyuna açıklamıştık.

Ayrıca haber hakkında yasal yollara da başvurmuştuk.

Ensar Aytekin Milletvekili olduğu için dokunulmazlığı var. Ancak bu haberi yapan Televizyon sorumluları hakkında “Kamu Görevlisine Karşı Görevinden Dolayı Hakaret” suçu sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı 01.11.2021 tarihli iddianamesi ile Balıkesir 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ceza davası açtı. Mahkeme İddianameyi kabul etti ve yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.  

Bu arada geçtiğimiz hafta 2020 Sayıştay raporları da yayınlandı.

Maalesef yine aynı Televizyon kanalı yine “Raporda usulsüzlük Tespiti Var” diyerek haber yaptı ve bu haberi kaynak göstererek bazı yerel gazeteler ve CHP-İyi Parti’li siyasiler tıpkı bir yıl önce yaptıkları gibi Raporu okuyup doğru değerlendirmek yerine haberi tekrarlama kolaycılığı ile sözde eleştirilere başladılar.

Gerek yapılan haberler gerekse muhalefet tarafından ifade edilen bulgular Sayıştay Raporu’nda tıpkı bir yıl önceki gibi yoktur. Raporun tamamı okunmadığı veya çarpıtıldığı açıkça anlaşılmaktadır.

Yalan üzerine siyaset yapan, resmi belgeleri, sayısal tabloları çarpıtarak siyaset yapan Gazete ve siyasileri uyarıyorum:

Genel Başkanlarınızın, Milletvekillerinizin gazına gelip onları taklit etmeyin, onların Dokunulmazlığı var…

Ancak İl Başkanının, Meclis üyesinin, ilçe başkanının, gazetecinin Dokunulmazlığı yok..

Yalanlarınızı, çarpıtmalarınızı yüzünüze çarpmaya devam edeceğiz. Ensar Aytekin gibi gerçeği ortaya dökünce yüzünüz kızarmayacak, hemşerilerinize yalan söylediğiniz için özür dilemeyeceksiniz ama bunun hukuki sonuçları da olacaktır.

Sorumlu ve ahlaklı siyasetçi her şeyden önce yalan söylemez, yalan konuşmaz. Bu tarz siyaset önce partililerine sonra hemşerilerine saygısızlıktır." (Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2021, 00:39

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER