Şampiyon Öğrencilerden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Ziyaret

Balıkesir'de okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenciler çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Şampiyon Öğrencilerden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Ziyaret

Bu başarılardan biri olan "Tekvando" ve "Muay Thai" spor müsabakalarında şampiyonluk elde eden öğrenciler İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti. Minik şampiyonlar, başarıya giden yoldaki disiplinli çalışmaları ve yaptıkları sporun derslerine olumlu yöndeki katkıları hakkında müdürle sohbet etti.

Türkiye ve Dünya Şampiyonu olan 4 öğrenci ile birlikte İl Millî Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın, Savaştepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Savaştepe Fatih Ortaokulu Müdürü Şeyma Betül Karapınar ve Altıeylül Ortaokulu Müdürü Bedri Bayrak'ın bulunduğu ziyarette; disiplinli bir şekilde çalışma gerektiren Tekvando ve Muay Thai spor dallarının fiziksel ve zihinsel gelişime katkı sağladığı vurgulandı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 29 Eylül-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda, Savaştepe Fatih Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerden Çilem Güngör 42 kg kategorisinde Dünya Şampiyonu, Ayşe Sevinç 38 kg kategorisinde ve Belinay Güngör 36 kg kategorisinde Dünya 2.si; 1-5 Ekim tarihlerinde Erzurum'da düzenlenen Tekvando Türkiye Şampiyonası'nda Altıeylül Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Nisanur Bulut Türkiye Şampiyonu olarak Balıkesir'in gururu oldu.

Başarılarıyla gurur yaşatan öğrencileri tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Geleceğin başarılı sporcularının yetiştirilmesini, öğrencilerimizin en az bir spor dalında kendilerini geliştirmelerini önemsiyor ve Müdürlüğümüzce destekliyoruz. Avusturya'da Kasım ayında düzenlenecek olan 'Tekvando Dünya Sampiyonası' ile 2 Kasım'da başlayacak olan 'Muay Thai Akdeniz Oyunları'na katılacak olan öğrencilerimize başarılar diliyor; başarıya giden yolda öğrencilerimize destek olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2023, 15:33

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER