Sanatın On Hali Yarışmasında Ödüller sahiplerini buldu

Balıkesir Kültür ve Sanatının Üzerindeki Tozu Kaldırıyor

Sanatın On Hali Yarışmasında Ödüller sahiplerini buldu

Görüntü için:(2) Sanatın On Hali II’ de Hem Sergi Hem Ödül Töreni Balıkesir - YouTube

Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Sanatın On Hali- Geleneksel Türk Sanatları" yarışması Ödül Töreni ve Sergi açılışı yapıldı..
Geleneksel Türk-İslam Sanatlarının On ayrı dalında yapılan yarışmada dereceye giren sanatçılara ödüllerinin verildiği ve dereceye giren eserlerin sergilendiği Sergi açılış töreni Avlu Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin "Türkiye'nin üzerindeki toz nasıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Vizyon ve Liderliğinde ortadan kalkıyorsa Balıkesir'in üzerindeki tozlar da Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın Liderliğinde her alanda kalkıyor. Klasik Belediyecilik hizmetlerini en üst seviyede yapıyoruz, hemşerilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmak için yaptığımız hizmetler aldığımız ödüller ile tescilleniyor. Ancak biz bunu yeterli görmedigimiz için gençlerimize, çocuklarımıza yani geleceğimize hizmet etmek için kültürü sanatı, eğitimi, geleneklerimizi yaşatmak ve geleceğe daha yaygın ve güçlü biçimde iletebilmek için çaba sarf ediyoruz. Balıkesir Türk kültür ve geleneklerinin son derece zengin örnekleri olan bir il.Ancak bunun gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Yeryüzünde onurlu bir millet olmak istiyorsak bunun yolu başka milletlerin sanat ve kültür değerlerini taklit etmekten geçmiyor, kendi geleneksel sanat ve kültür değerlerini çağdaş ve özgün biçimde ortaya koymaktan geçiyor. İşte bu yarışma bu hedefe ulaşabilmek için düzenleniyor. Türkiye'de böyle bir yarışma yok. Karesi Belediyesinde Yücel Yılmaz başkanımızın başlattığı bu yarışma artık geleneksel ve özgün bir hale dönüştü. Artık uluslararası boyuta da taşınabilir. Bu yarışma sayesinde ilimizde bir çok atölyeleri de kurduk, bu aynı zamanda bir istihdam oluşumu demek, Balıkesir'in sanatsal ve kültürel değerlerinin markalaşması demek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı Türk-İslam Medeniyetinin yaşatılması geleneksel Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması için seferber ediyoruz. Balıkesir bu çalışmalar sonucunda Sanat Şehri, Kültür Şehri haline dönüştüğünü hep birlikte göreceğiz. Biz Balıkesir'in en büyük gökdelenlerinin olduğu şehir olarak markalaşmasını değil kültürel, sanatsal etkinlikleri, geleneksel ve doğal zenginlikleri ile bu atmosferde yetişen insanları ile markalaşmasını tercih ediyor ve bunun için çalışmalar yapıyoruz.
Sanatçılarımıza, seçici kurula ve sanatseverlerle teşekkür ediyoruz.." dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2022, 15:01

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER