Şıldak'ı Havran'da Seyit Onbaşı'nın torunları karşıladı

Şıldak'ı Havran'da Seyit Onbaşı'nın torunları karşıladı

Vali Hasan Şıldak, Çanakkale Savaşı'nda sırtladığı top mermisinin ateşlenmesiyle savaşın seyrini değiştiren Havranlı Koca Seyit'in ölüm yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma programına katılmak üzere geldiği ilçede torunları karşıladı.

Kahraman Seyit Onbaşı'nın kabri başında dualar edildiği program kapsamında Vali Şıldak ve beraberindeki protokol üyeleri kabire karanfiller bırakıldı.

 Askerler tarafından saygı atışı yapılmasının ardından Vali Şıldak ve beraberindekiler Seyit Onbaşı Müzesi'ni gezdi. Şıldak, Seyit Onbaşı'nın kızının torunu Muhammet Yıkar'dan dedesi hakkında bilgiler aldı.

Kocaseyit sakinleri Vali Şıldak ile sohbet etti.

Anma programı sonrasında Kocaseyit Mahallesi meydanında Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu tarafından Seyit Onbaşı'nın top mermisini namlunun ağzına sürdüğü anlar canlandırıldı. Daha sonra Seyit Onbaşı anısına lokma ve pilav hayrı yapıldı.

Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında, Çanakkale Savaşları'nın büyük başarıyla sonuçlanmasında önemli rolü bulunan büyük bir kahraman olduğunu söyleyen Şıldak, "Ülkemiz, bu vatan pek çok Seyit Onbaşılar çıkardı ama o sahip olduğu üstün güçle, maneviyattan aldığı, o iklimden aldığı güçle o mermiyi topa sürdü ve en büyük fedakarlığı gerçekleştirdi. Bu köyde yaşadı. Seyit Onbaşı burada yatıyor. Biz de mezarının başında hep beraber dualarla yad ettik." şeklinde konuştu.

Anma programına Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Havran Kaymakamı Enver Özderin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG Bnb. Emrah Kadir Çakır, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve vatandaşlar katıldı. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2021, 22:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160