Susurluk'ta benzin istasyonu soyanlar jandarmadan kaçamadı

Susurluk'ta benzin istasyonu soyanlar jandarmadan kaçamadı


112 Acil ihbar hattına; 09 Aralık 2022 tarihinde saat:06.00 sıralarında Balıkesir ili Susurluk ilçesi Sultançayır mahallesinde faaliyet gösteren Aytemiz Akaryakıt İstasyonu’na gece saatlerinde gelen kimliği belirsiz, yüzleri kar maskeli, iki erkek şahıs tarafından silah zoruyla, istasyon görevlisi M.B. isimli şahsın elleri ve ayakları ip ile bağlanmak suretiyle alıkonarak, istasyonun otomasyon kısmında bulunan çelik kasanın çalındığı bildirilmiştir. Olayla ilgili Susurluk Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek tahkikata başlanılmıştır.

Balıkesir İl J.K.lığınca; silahla yağma olayının aydınlatılmasına yönelik Susurluk İlçe J.K.lığı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) unsurlarından oluşan özel bir ekip oluşturularak olay yeri ve çevresinde bulunan güvenlik kamera kayıtları incelemesi ve tanık beyanları doğrultusunda, kimliği belirsiz (2) iki şüphelinin istasyona yaya olarak geldikleri tespit edilmiştir. Arazide yapılan detaylı aramada; çalınan çelik kasa istasyonun yaklaşık üç yüz metre uzağında ağaçlık alanda bulunmuştur.

Olay yeri çevresinde alınan güvenlik kamera görüntüleri detaylı incelenerek yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin akaryakıt istasyonunun eski çalışanları olan H.K. ve Ö.B.A. oldukları, kiralık araç ile olay yerine geldikleri tespit edilmiştir.

Olaya ilişkin suç delillerinin tespiti, ele geçirilmesi ve faillerin yakalanması amacıyla adli makamlardan alınan arama kararı ile şüphelilerin kullanmış oldukları (3) ayrı adreste eş zamanlı icra edilen aramada; iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, olayda kullanılan kıyafetler, kar maskesi, eldiven, telsiz ve tabanca mermisi ele geçirilmiştir.

Şüphelilerin alınan ifadelerinde; meydana gelen Silahlı Yağma olayı ile ayrıca 07.11.2022 tarihinde Susurluk ilçe merkezinde (emniyet bölgesi) meydana gelen faili meçhul İşyerinden Çelik Kasa Hırsızlığı olaylarını gerçekleştirdiklerini itiraf etmişlerdir.

H.K. ve Ö.B.A. isimli iki şüpheli şahıs, 14 Aralık 2022 tarihinde sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Kepsut L Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.

Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız ve titizlikle devam etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2022, 11:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160