Susurluk'ta korkunç kaza: Tur otobüsü kaza yaptı. 33 kişi yaralandı

Susurluk'ta korkunç kaza: Tur otobüsü kaza yaptı. 33 kişi yaralandı

Bursa’dan gelen öğrencileri taşıyan bir tur otobüsünün, Bursa-Balıkesir Karayolu Susurluk Festiva Outlet yakınında saat 04.40 sıralarında önünde seyreden tıra çarpması sonucunda 31 öğrenci ve şoför ile 1 personel olmak üzere toplam 33 yolcu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Veli K.idaresindeki 16 BT 011 plakalı otobüs, Susurluk’ta Selman E.’nin kullandığı 34 EEU 656 plakalı tıra arkadan çarptı. Korkunç kazada, can pazarı yaşandı. Ölen olmadığı kazaya Balıkesi Büyükşehir Belediyesi Susurluk İtfaiye Grup Amirliği, sağlık, polis ve jandarma ekipleri müdahale etti. 

Otobüsteki yolcuların, Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesinden Ege Üniversitesindeki etkinliklere katılmak için İzmir'e hareket eden öğrenci grubu olduğu öğrenildi.

Kaza ile ilgili inceleme sürüyor.

Devamı var..

Kazayla ilgili ilk bilgileri olay yerine gelerek alan Vali Şıldak, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla bütün yaralıların çok hızlı şekilde Balıkesir ve Susurluk’taki hastanelere ulaştırıldığını açıkladı. Kaza yapan otobüs ve birlikte yolculuk yapan diğer üç otobüsteki öğrenciler ve öğretmenlerle yakından ilgilenen Şıldak beraberinde Susurluk Kaymakamı ve İl Emniyet Müdürüyle olay yerinde incelemede bulundu.

Öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesi bulunan yolcu olmadığını ifade eden Şıldak paylaşımda, "Bursa-Balıkesir Karayolunda Susurluk İlçemizde meydana gelen kazadan etkilenen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Trafik ve sağlık ekiplerimiz gerekli müdahaleleri hızlı şekilde gerçekleştirdi. Hayati tehlikesi bulunan öğrencimiz bulunmuyor." ifadelerine yer verdi.

(Bekir Terzioğlu)

Yaralılar aşağıdaki hastanelerde tedavi altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2023, 14:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER