Tülü Tabakların gösterileri nefes kesti

Kurtuluş Savaşı sırasında düşmanı korkutarak kaçırdıkları rivayetiyle bilinen geleneksel Tülü Tabakların gösterileri ilgiyle izlendi. 

Tülü Tabakların gösterileri nefes kesti

Kurtuluşun 99’uncu Yılı Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı. 

Kutlama programları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Törende Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Atatürk Anıtına çelenk sundular. Çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile buradaki tören sona erdi.

Kuvâ-yi Millîye Meydanı'nda devam eden kutlamalar Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Eylül Balıkesir'in Düşman İşgalinden Kurtuluş günü ile ilgili mesajı okundu. Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırıldığı törenlerde daha sonra halk oyunları gösterileri yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık yürüyüşünde Milli Mücadele’ye en büyük desteği veren şehrimiz, söz konusu bağımsızlığı olduğunda devleşen ve devletleşen bir şehir olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.” ifadelerine yer verdi.  

Kutlama programında Mehteran Takımı ve Askeri Bando’nun mini konserlerine alanda bulunan vatandaşlar coşkuyla eşlik etti. Şiirlerin okunması ve halkoyunu gösterilerinin ardından programın son bölümünde gerçekleşen Geçit Töreni, protokol ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Vatandaşların bayraklarla ve alkışlarla eşlik ettiği geçitte, askeri birlikler, gaziler, izci ve sporcu öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet araçları ile askeri araçlar yer aldı. Son olarak Kurtuluş Savaşı sırasında düşmanı korkutarak kaçırdıkları rivayetiyle bilinen geleneksel Tülü Tabakların gösterileri ilgiyle izlendi

Törene Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik ve Belgin Uygur, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Narlı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER