Türkiye'de ilk defa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Görselbilim Çalıştay'ı başladı.

Çeşitli ülkelerinden gelen bilim adamları ile ülkemizden bilim adamlarının katıldığı Çalıştay iki gün boyunca Avlu'da devam edecek.

Türkiye'de ilk defa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Görselbilim Çalıştay'ı başladı.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Birol Şahin şu konulara değindi:

"Farklı ülkelerden, ülkemizin farklı üniversitelerinden gelen değerli katılımcılar, hanım efendiler, bey efendiler, şahsım ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz adına hepinizi hürmetle selamlıyorum, hepiniz ülkemizde ilk defa yapılan Göstergebilim Çalıştayımıza, Türkiye’yi doyuran şehir ve Kuva-yi Milliye şehri imajıyla  tanınan Balıkesir’imize hoş geldiniz. 

Balıkesir’de bugüne kadar pek çok etkinlik yapıldı. Bugün ise şehrimiz çok ilgi çekici bir etkinlikle karşınızda. Bugün burada Uluslar arası Balıkesir Göstergebilim Çalıştayını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle yurt içinden ve yurt dışından çalıştayımıza katılan konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. İşin akademik boyutunu değerli bilim insanlarına bırakarak ben, kendi şehrimizle ilgili sizlere kısa bazı bilgiler vermekten mutluluk duyacağım. 

Balıkesir, artık sadece Türkiye’de değil; dünyada da adını duyurmaya başladı. Geçen hafta Balıkesir Kahvaltısı festivalinde, şehrimizin gastronomik nitelikleri büyük bir ilgiye mazhar oldu. Dilerim akademisyenler şehrimizin gastronomisine göstergebilimsel açıdan değerlendirir. Bu değerlendirmenin biz Balıkesir’i sadece Türkiye’ye değil; dünyaya da tanıtacağına inanıyoruz. 

Değerli katılımcılar:
Balıkesir’in yalnızca mutfağı değil; Türk tarihine, Türk kültürüne ve ülkemiz ekonomisine çok büyük katkıları vardır. Şehrimiz, Türk kurtuluş savaşındaki rolüyle öne çıkmaktadır. Bu bakımdan Balıkesir bir Kuva-yi milliye şehri olarak bilinmektedir. İkinci olarak Balıkesir turizm yönüyle dikkati çekmektedir. Fakat şu anda Balıkesir’de turizm dar kapsamlı mevsimseldir. Biz bunun 12 aya yayılmasını arzu ediyoruz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Göstergebilim çalıştayının bir yan etkisi olarak, Balıkesir’in tanınmasına ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Burada siz değerli akademisyenlerin Balıkesir’in imajının hem Türkiye’de hem de dünyada daha da gelişmesi için yardımcı olması beklentimizdir. 

Balıkesir, aynı zamanda otantik Türk yaşam biçiminin orijinal örneklerini barındıran bir coğrafi bir bölge olarak dikkati çekmektedir. Siz göstergebilimciler için, Balıkesir’in bu yönü araştırılmaya değer bir konudur. Araştırmalarınızı ve gözlemlerinizi Balıkesir’in bu yönüne de yönlendirmeniz beklentimiz arasındadır. Bizler yerel yönetim olarak Balıkesir ile ilgili çalışmalarınızı destekleme taraftarıyız. Bu çalıştayda olduğu gibi, bundan sonraki yapacağınız etkinliklerde de elimizden geldiği ölçüde sizlerle birlikte çalışmaktan mennuniyet duyarız. 

Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Çağdaş Medeniyet seviyesini hedef olarak belirtmişti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu hedefe ulaşmak hatta daha ileriye gitmek için “2023 Hedefleri”, “Milli Teknoloji Hamlesi” şeklinde ifade edilen bir Küresel  Vizyon ortaya koydu. Bu Vizyon ve Hedeflerin en önemli unsurlarından birisinin Balıkesir olabilmesi için bizler Balıkesirin potansiyelini ortaya çıkaracak çalışmalara şehrimizdeki bütün kurumlar ile büyük bir uyum ve işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz.

Sözlerime son verirken, tekrar bütün konuklarımıza şehrimize hoş geldiniz der, çalıştayın başarılı olmasını diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160