Umut Bebek “umut” bekliyor

Umut Bebek “umut” bekliyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ölümcül bir hastalıkla boğuşan 6 aylık Umut Bebek, kendisine umut ışığı olabilecek vatandaşların desteğini bekliyor.

Ayvalık’ta, SMA hastalığı ile mücadele eden 6 aylık bebek Umut Dursun için Balıkesir Valiliği izniyle başlatılan yardım kampanyasında minik bebeğin sağlığına kavuşabilmesi için 35 milyon TL’ye ihtiyaç duyuluyor. Ancak şu ana kadar 1 milyon liranın bile toplanamadığı öğrenildi.

BİR ANNENİN FERYADI, “ALLAH RIZASI İÇİN NE OLUR YARDIM EDİN”

Daha önce de 9 aylık bir evladını yitiren Umut bebeğin gözü yaşlı annesi Gülcemal Dursun ise yardımseverlere yalvararak yavrusunun kurtarılabilmesi için destek çağrısında bulunarak, “9 aylıkken kaybettiğim kızım gibi oğlum Umut’u da kaybetmek istemiyoruz. Allah rızası için ne olur yardım edin bize. Tekrar aynı acıyı yaşamak istemiyorum. Rab’im hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın” dedi.

Umut bebeğin SMA Tip 1 rahatsızlığına yakalandığını bağlı bulundukları Aile Hekimliği Merkezinde yapılan test sonucu öğrendiklerini anlatan anne Gülcemal Dursun, “Minik bebeğimin ilk bir ay içerisinde hareketleri gayet normaldi. Ama ikinci ayın başlangıcından itibaren bu hareketler kesildi. Giderek de hastalık ilerlemeye başladı. Şu an için ilerleyen her an oğlumuz için Umut bebeğin aleyhine işliyor. Yurt dışında yapılacak tedavi için gereken paranın meblağı çok büyük. Şu anda Umut için zamanla yarışıyoruz. Çünkü bu ilacı ne kadar kısa zaman içerisinde kullanırsa, hastalığın ortadan kalkması o kadar çabuk olacak. Evladımın beslenmesi için gırtlağına boru takılmadan ve cihazlara bağlanmadan bu ilaç alınırsa, o kadar çabuk faydasını görecektir. Bu yüzden de herkesten acil yardım bekliyoruz. Kendimiz için hiçbir şey beklemiyoruz. Allah rızası için bebeğimizin yaşamasına vesile olun. Hayırseverlerimizin yanı sıra devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz. Bizim gibi SMA hastaları olan ailelerin yurt dışındaki bu ilaca ulaşabilmesi için destek versinler. Allah rızası için çocuğum ölmeden, iş işten geçmeden yardım edin” diyerek gözyaşı döktü.

“UMUT’UN DIŞINDA İKİ ÇOCUĞUM DAHA VAR VE ONLARI OKUTMAYA ÇALIŞIYORUM”

SMA Tip 1 hastası Umut bebeğin babası Abdullah Dursun da, Balıkesir Valiliği tarafından verilen izinle Türkiye genelinde 81 ilden Umut bebek için yardım beklediklerini vurgulayarak, “İnşallah Umut, geç kalmadan ve daha fazla ağırlaşmadan hayırseverlerimizin desteğiyle ilacını temin edip bir an önce sağlığına kavuşur. Bunun için de bizim şu anda 35 milyon liraya tekabül eden ilacı yurt dışından temin etmemiz gerekiyor. Ama bizim evimiz kira. Ayvalık’ta da ev kiraları gerçekten çok yüksek. Umut’un dışında iki çocuğum daha var ve onları okutmaya çalışıyorum” dedi.

Öte yandan Umut bebeğin ilacının temin edilebilmesi için ailesi tarafından ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bir kermes düzenlendi.

9 YAŞINDAKİ DE YÜREKLİ MİNİK KIZDAN UMUT DOLU SÖZLER

Kermese Ayvalık halkının ilgisi yoğun olurken, kermeste gönüllü görev alan 9 yaşındaki Eslem Su Duygun ise, “Umut, hepimizin kardeşi. Her anne-babanın evladı. O’nu korumalı ve bu hastalıktan kurtarmalıyız. Umut, şu anda filizlenecek bir fidan gibi. Bu yardım kampanyasında yükselebilecek her yüzdelikle bu fidan her gün biraz daha büyüyecek ve ilaç parası toplandığında yaşayacak. O’nu kurtarmalıyız. Hep birlikte ve Ayvalık olarak…” sözleriyle adeta yürekleri dağladı.

Altınova Koruma Girişimi’nden Fatma Turan isimli gönüllü de, Umut bebek için gereken 35 milyon liralık paranın toplanmasının zor ama imkânsız olmadığını söyledi.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2023, 17:31

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER