Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yılının Başında Konaklama Konusunda Önemli Destek

Üniversite Öğrencilerine Eğitim Yılının Başında Konaklama Konusunda Önemli Destek


İlimizde bulunan Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerin kalıcı olarak barınma yeri temin edinceye kadar geçici süreyle konaklamaları konusunda Balıkesir Valiliği tarafından bazı imkanlar oluşturularak öğrencilere sunuldu. Balıkesir Valiliği koordinasyonunda 24 Eylül tarihinden itibaren İl merkezi ve Bandırma İlçesinde gerçekleştirilen çalışmayla bütün kamu misafirhaneleri ve uygulama otelleri öğrencilerin kullanımına açıldı.  Ayrıca Valilik ile Altıeylül, Karesi ve Bandırma Kaymakamlıkları tarafından sunulan imkanlar çerçevesinde öğrencilerin otellerde konaklamaları sağlandı. 

Bu kapsamda, Valilik Açık Kapı Birimi tarafından yürütülen çalışmada 293 öğrenci için iki hafta süreli konaklama imkanı oluşturulurken, 253 öğrencinin ise kamu misafirhanelerinden faydalandırılması yoluna gidildi. 

Bandırma İlçesinde ise Kaymakamlık tarafından 30 öğrenciye konaklama imkanı sağlandı, 39 öğrenci de kamu misafirhanelerinde konaklatıldı. 

Balıkesir’de eğitim veren Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerinin, Valiliğin gerçekleştirdiği geniş kapsamlı söz konusu koordinasyon çalışmasıyla barınma ve konaklama imkanlarıyla ilgili olarak doğru ve zamanında bilgilendirildikleri, özenli şekilde konaklama yerlerine yönlendirildikleri gözlemlenirken Valilik ve Kaymakamlık Açık Kapı Birimlerinin de üç hafta süreyle hafta sonları dahil olmak üzere kesintisiz olarak hizmet verdiği belirtildi. Şehre gelen öğrenciler, otobüs terminali, tren garı, şehir merkezi ve üniversite yerleşkelerinde Valiliğin talimatıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan stantlarda bilgilendirildi, Valilik Açık Kapı Birimine yönlendirildi. Yine İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı polis ekipleri de öğrencilerle ilgilenerek yönlendirmede bulundu. Valilik Açık Kapı Birimi ise İlçeler dahil olmak üzere öğrenci yurtları, kamu misafirhaneleri ve oteller arasında iletişimi sağlayarak süreci hızlı şekilde yönetti.

Yapılan uygulamadan ve gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ifade eden üniversite öğrencileri ve aileleri Balıkesir ve Bandırma’da eğitim döneminin başında sorunsuz bir şekilde konaklama imkanı sağlanmasının önemini dile getirdiler.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160