Uyuşturucu İle Mücadele Projesiyle Hayatı Yakaladılar

Uyuşturucu İle Mücadele Projesiyle Hayatı Yakaladılar

Vali Hasan Şıldak öncülüğünde bir yılı aşkın süredir yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesiyle bağımlı bireyler umuda açtıkları kapıyla yeni hayatlarına kavuştular. 

‘Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum’ Projesine başvuruda bulunarak tedavi ve rehabilitasyon sürecine başlanan bağımlı bireyler, yeni hayatlarına kavuşma yolculuklarını anlattılar. 

Balıkesir Valiliği ve Vali Hasan Şıldak’ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan röportaj videoları ile bağımlılıktan kurtulan bireyler, uyuşturucuya karşı verdikleri mücadeleyi nasıl kazandıklarını ve hayatlarında yaşanan değişiklikleri aktardılar. Kendileri gibi bağımlı olan bireylerin projeye başvurmaları için aydınlatıcı bilgiler veren kişiler röportajda; projede sıkı bir takip içerisinde olduklarını ifade ettiler. Yaşadıkları bu yolculukta kendilerini bir an bile yalnız hissetmediklerini dile getiren gençler sağlıklı, huzurlu ve mutlu oldukları yeni hayatlarını çok sevdiklerini dile getirdiler. Kendileri gibi bağımlı bireyleri projeye başvurmaya davet ettiler.

Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Açık Kapı Birimlerine başvuruyla başlayan süreçte neler yaşadıklarını, hayatlarında ne gibi değişiklikler olduğunu ve başarılarının asıl sebeplerini anlatan proje danışanları bağımlılıkla mücadelede yalnız olmadıklarını gördüklerini söylediler. Sosyal hayatlarında yaşadıkları olumlu değişim, iş sahibi olma, aileleriyle huzurlu bir ortama kavuşma gibi projeyle birlikte yaşadıkları süreçleri aktaran bireyler, projenin bir motivasyon kaynağı olduğunu söylediler. 

Projeyle birlikte sağlıklı bir hayata ‘merhaba’ diyen bireylerle mücadelede nasıl başarılı oldukları ve kendilerine getirdikleri hakkında yapılan röportajlarla projenin bilinirliğinin arttırılması, bu şekilde yeni başvurular alınması amaçlanıyor. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2022, 14:17

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER