Vali Hasan Şıldak Balıkesir'in Tarihimize Kattığı Önemi Vurguladı

Vali Hasan Şıldak Balıkesir'in Tarihimize Kattığı Önemi Vurguladı

Vali Hasan Şıldak depremin ardından bölgede görev yapan kamu kurumları ve gönüllü kuruluşların personeliyle iftar programında buluştu. 

Geniş katılımla gerçekleştirilen iftar programına Vali Şıldak'ın yanı sıra Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ertem Küçük, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Oğurlu, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Tayfun Türkoğlu, Vali Yardımcıları Mustafa Çek, Şükrü Kara ve İrfan Demiröz, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Kepsut Kaymakamı Harun Arslanargun, Marmara Kaymakamı Murat Çiçek, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Ali Yıldız, kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda personel katıldı.  

İftar programında; kederle, acıyla bölgede gönülden emek veren herkese teşekkür eden Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, "Burada bulunan 400'e yakın kıymetli personelimiz, gönüllülerimiz, kurumlarımız hep birlikte büyük bir aileyi temsil ediyoruz. Hepimiz Balıkesir'i oluşturan parçanın birer unsuruyuz. Bugün itibarıyla deprem bölgesine giden kamu personeli sayımız 3 bin 977 olmakla birlikte bir hafta içinde bu sayı 4.000'i geçecek. Özel sektör personeli 436, bölgeye giden gönüllülerin sayısı 201 iken, insan gücünün yanı sıra 390 kamu aracı, 321 kamu iş makinesi ve özel sektörden 70 iş makinesi ile bölgede Balıkesir'i temsil ettik. Bugün itibariyle bölgeye sevk edilen yardım tırı sayısı da 1055'e ulaştı. Bizim emsalimiz olan illere göre Balıkesir'e gelince bu sayılar hep daha yüksek tezahür ediyor. Balıkesir, acı ile kedere boğulduğumuz günlerde büyük bir dayanışma ile yangın yerine dönen bölgeye can siperhane bir şekilde gönülden destek verdi. Bu salonda bulunan her birimiz, sizin temsil ettiğiniz çalışma arkadaşlarınız ve vatandaşlarımız durmaksızın el ele vererek ellerinde ne varsa bölgeye göndermeye, maddi ve manevi imkanları yansıtmaya yarışırcasına koştular. Elini taşın altına koyan bütün kurum kuruluşlarımıza, tüm yöneticilerimize, odalarımıza, borsalarımıza, iş insanlarımıza, sektör temsilcilerine ve değerli vatandaşlarımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Örnek bir dayanışma, birlik ve beraberlik ile bugünleri birlikte atlatıyoruz." şeklinde konuştu. 

Balıkesir’in ülkede yaşayan her bir vatandaşın depremin acısını yürekten hissettiğine dikkat çeken Vali Şıldak, "Deprem belki bizden çok can aldı ancak, şu gerçeği de unutmamak gerekir ki; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin toprakları üzerinde yaşayan her bir vatandaşımız bu depremin acısını iliklerine kadar yüreğinde hissetti, acının azalması için elinden ne geliyorsa fazlasıyla yaptı. Balıkesir bunu en iyi gerçekleştiren illerimizden biri. Ben tekrar burada bulunan bulunmayan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

Depremin dünyanın hiçbir yerinde yaşanmayan bir boyutta olduğunun altını çizen Şıldak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yaralar sarılıyor. Henüz 2 aylık periyotta iken hızlı bir işleyişle bölgede 70 bin kalıcı konutun temeli atılmış durumda bulunuyor. Bu sayıda konutun temelinin atılmış olması Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü, kudretini göstermek için yeter de artar. 

Depremin bize gösterdiği gerçeklerden biri de güçlü bir devlet olmamız. Sizler de her biriniz o bölgedeki çalışmanın, organizasyonun, devlet gücünün bunun da ötesinde milletin devleti ile birlikte hareket etme gücünün şahidisiniz. Marmara Kaymakamımız, Kepsut Kaymakamımız ve İvrindi Kaymakamımız mülki idare amiri olarak deprem olur olmaz bölgeye gönüllü olarak gitmek için beni aradılar ve isimlerini bildirmemiz suretiyle Adıyaman'da ve Hatay'da görev yaparak döndüler. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Berberler Odamızın organizasyonunda Osmaniye'ye gönüllü olarak gelen berberlerimiz 10 güne yakın orada kalarak vatandaşlara hizmet etti. Bölgede en çok ihtiyaç olan elektrik ve su tesisat ustalığı konusunda bize destek olan Yılmaz usta ve çalışma arkadaşlarına bölgedeki çalışmaları dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. İlk andan itibaren orada olmak için yarışan arama kurtarma ekiplerimiz ve gönüllü kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız takdiri fazlasıyla hak ediyor. 

Bir gözlemimi de ifade etmek istiyorum; Büyükşehir Belediyemiz gittiği her yerde iz bıraktı. Balıkesir bu desteği gönülden sağladığını bölgede hissettirdi. Bu desteği bölgede hissettiren Büyükşehir Belediyemize de șükran borçluyuz. Osmaniye'de Jet Üssümüzün kahramanı 50 subay ve astsubayımızla dönüşümlü olarak birlikte çalıştık. Onlara da teşekkür ediyorum. Bütün kurumlarımız, her biriniz birer kahramansınız. Emniyetimiz, jandarmamız, bütün kurumlarımız canla başla mücadele ettiler. Hiçbir Balıkesirli personelimizi bir olumsuzlukla, bir yetersizlikle görmedik, duymadık, şahit olmadık. Bu da bizim için en büyük iftihar vesilesidir. Bunları dillendirerek tarihe not düşmeyi önemsiyorum." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 11:44

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER