Vali Hasan Şıldak, Gönen'e çıkarma yaptı

Vali Hasan Şıldak, Gönen'e çıkarma yaptı

Balıkesir’in tüm ilçelerinde ziyaret ve incelemede bulunarak çalışmaları yerinde gören, sıklıkla vatandaşlarla bir araya gelen Vali Şıldak, Cumartesi günü Gönen’deydi. 

Beraberinde Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ile birlikte gün boyu süren bir program gerçekleştiren Vali Şıldak, temaslarına İlçede faaliyet gösteren Freesia Tekstil Firmasını ziyaret ile başladı. Şıldak işletmenin üretim alanlarını gezdi, çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. 

Vali Şıldak daha sonra programı kapsamında Gönen Sosyal Dayanışma Merkezine ziyarette bulundu. Faaliyete geçen yeni çalışma modeli ile vatandaşlara çeşitli kursların verildiği ve kişisel gelişimlerine destek olunan merkezle ilgili bilgi alan Şıldak, kursiyerlerle sohbet etti. Vali Şıldak, merkezde kreşte bulunan çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Ülkeyi derinden sarsan depremin ardından Balıkesir’e gelen afetzedelerle yakından ilgilenen Vali Şıldak İlçedeki programı kapsamında Yeşil Otel ve DSİ Misafirhanesinde bulunan depremzedeler ile bir araya geldi. Afetzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Şıldak, kötü günlerin geride kalması için devletin her zaman onların yanında olduğunu ifade etti. 

İl genelindeki yatırımların her aşamasını yakından takip eden Vali Şıldak, İlçedeki programına Gönen Hükümet Konağı İnşaatı incelemesi ile devam etti. İnşaatın son durumu ile bilgi alan Şıldak, devam eden kamu yatırımlarıyla Balıkesir'in hızlı bir ivmeyle yükselişe geçtiğini söyledi.

Vali Şıldak programı kapsamında tarım şehri Balıkesir'in gelişimine güç kazandıran ve ürün çeşitliliğinin artmasını sağlayan Mutlular İşletmesi tarafından kurulan jeotermal kaynakla ısıtılan muz seralarında incelemede bulundu. Balıkesir'in bu alandaki ilk örneği olan işletmenin çalışmaları ile ilgili bilgi alan Vali Şıldak, yaşanan bu tür gelişmelerle İlimizin tarımda yenilikçilik konusunda ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

Vali Hasan Şıldak, Gönen İlçesi programında incelemelerinin yanı sıra vatandaşlarla da bir araya geldi. Çarşı meydanında vatandaşların sohbetine katılan Şıldak, esnafa hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi.

İlçedeki programında son olarak eğitime yer veren Vali Şıldak, yapımı tamamlanmak üzere olan Gönen Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda incelemede bulundu. İl genelinde yapılan okullarla eğitim alanının güç kazandığını ifade etti.

Ayrıntılı fotoğraflara sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.


 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2023, 14:06

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER