Vali Şıldak, belediye başkanlarını bile geride bırakıyor

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, göreve başlamasından sonra bugüne kadar gelen diğer valilere taş çıkarttı. Halk ve devlet kadrosu merkezin dışında ilçelerde Kaymakamlarından çok Vali Şıldak'ı görmesi takdir topluyor. Balıkesir için büyük şans olan Şıldak, halka hizmette zaman mefhumuda tanımıyor. Aldığı radikal kararlarla devletin gücünü halka hissettiriyor. Polis ve jandarma daha aktif çalışmaya başladı. Zeytin hırsızlığı yanında uyuşturucu ile mücadele, Kazdağları'nda alınan önlemler, basının haber almasında sağladığı kolaylıklar yanında STK ve muhtarlarla diyaloğu gibi bir çok unsurlar kamuoyunda büyük takdir görüyor. Önemli olayda, kazada, vatandaşın yanında olan Şıldak, olay yerine giderek bilgi alıyor, devletin şefkatini vatandaşa hissettiriyor. Boş konuşmayan vaatlerinin de arkasında duran ve yatırımları yerinde görerek takibi ile ilçe kaymakamları hatta belediye başkanlarını da geride bırakıyor. Önceki gün Edremit'te olan Şıldak, bugünde mesai gözetmeden Ayvalık'taydı.

Vali Şıldak, belediye başkanlarını bile geride bırakıyor

Balıkesir’in tüm İlçelerinde yürütülen ve planlanan çalışmaları, projeleri yaptığı ziyaretlerle yerinde inceleyen Vali Şıldak bugün Ayvalık İlçesinde yoğun bir program gerçekleştirdi.

Vali Şıldak programı kapsamında, kuruluş süreci tamamlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Alanı, restorasyonu devam eden Altınova Kadı Camii ve Tarihi Altınova Hacı Bayram Veli Camii’nde incelemelerde bulundu. 

Halk merkezin dışında ilçelerde Kaymakamlardan çok Vali Şıldak'ı görüyor

Programlarında Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’ın da kendisine eşlik eden Vali Şıldak daha sonra Binbir Gıda Tarım Ürünleri Ayvalık Tuz ve Karides Üretim İşletmesini ziyaret ederek deniz suyundan tuz üretimi ve deniz suyunda karides yetiştirilmesiyle ilgili firma yetkililerinden  bilgi aldı. 

İlçedeki kapsamlı programına devam eden Şıldak Eski Halk Eğitim Merkezi, Eski Gazi İlkokulu ve 
Eski Sakarya Ortaokulu binalarını inceleyerek bakım ve kullanımları konusunda neler yapılabileceğini değerlendirdi. Bu tarihi nitelik taşıyan tescilli binaların restore edilip tekrar uygun amaçlara yönelik olarak kullanılması hedefleniyor. 

Vali Hasan Şıldak Ayvalık İlçesindeki temaslarında görevine yeni başlayan Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı Binbaşı Emrah Kadir Çakır’ı da ziyaret etti. Komutan Çakır Vali Şıldak’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Görevinde kendisine başarılar dileyen Vali Şıldak, daha sonra yapımı devam eden Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Binası hakkında bilgi aldı. Cunda Balıkçı Barınağı bölgesinde çevrenin dokusuna uygun olarak iki katlı bir yapı şeklinde inşa edilen binanın en geç 2022 Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor. 

Vali Şıldak, gün boyunca Ayvalık’ta yaptığı çeşitli inceleme ve değerlendirmelerini yapımı planlanan Ayvalık Polis Merkezi ile Cunda Polis Asayiş Noktası Alanlarını inceleyerek tamamladı. Bu alanlarla ilgili yetkililerden bilgi alan Şıldak, yeni yapılacak her iki binanın İlçede emniyet hizmetlerinin daha modern ortamlarda sürdürülmesini sağlayacağını ifade etti. 

Vali Hasan Şıldak, “Ayvalık İlçemizde incelemelerde ve ziyaretlerde bulunduk. Yapılan, devam eden ve planlanan çalışmaların Ayvalık’a şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bugün çok sayıda 
bina ve alanı Kaymakamımızla birlikte görüp inceleme fırsatı bulduk. İlgili ilçe müdürlerimiz de bize eşlik etti. Ayvalık’ın turizm başta olmak üzere her bakımından gelişmesi için büyük çaba sarfediyoruz. Buradaki tarihi nitelik taşıyan kültür varlıklarımızı yenileyip korumak, bir fonksiyon yükleyerek tekrar günlük hayata kazandırmak istiyoruz. Eski Kız Meslek Lisesi, Jandarma Misafirhanesi, Eski Halk Eğitim ve Gazi İlkokulu Binaları, Altınovadaki Kadı Camii bu kapsamda planladığımız binalar. Bunların bir kısmının restorasyon çalışmasını çok kısa süre içerisinde başlıyoruz. Sahil Güvenlik Komutanlığı inşaatımız hızla ilerliyor. Yine önemli bir çalışma olarak Hükümet Konağı yapımı başlayacak. Bütün bunlar Valiliğimizin imkanları ve Bakanlıklarımızın tahsis ettiği ödeneklerle gerçekleştiriliyor. 
Bu süreçleri Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da çok yakından takip ediyor, destek sağlıyor. Son ziyaretinde sayın İçişleri Bakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızın da özel destekleri oldu.” şeklinde değerlendirmede bulundu. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2021, 22:57

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160