Vali Şıldak. çalışmaların takipçisi

Vali Şıldak. çalışmaların takipçisi

Balıkesir'de kurumlar arasında iletişim ve koordinasyonu geliştirmek üzere yapılan haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda Vali Şıldak başkanlığında bugün yapılan toplantıya Vali Yardımcıları Şükrü Kara, İrfan Demiröz, Gülihsan Yiğit, Turgay Hakan Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serkan Kadir Keskin, Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, Defterdar İzzet Patan, Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, Müftü Celal Sürgeç katıldı. 

İldeki kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve etkili iletişimin sağlanması amacıyla her hafta kurum müdürleriyle bir araya gelen Şıldak, bugünkü toplantıda da katılımcılara tek tek söz vererek genel bilgiler aldı. 

Vali Şıldak toplantıda, vatandaşlara sunulan hizmetlerle birlikte her türlü kamu hizmetinde, bütün kurumların yoğun çalışmalar içerisinde adım adım ilerlediğini, Balıkesir’de kısa ve uzun vadede önemli bir sorun yaşanmamasını amaçladıklarını söyledi. 

Verilen hizmetlerde tasarruf tedbirleri çerçevesinde ve İlin her köşesine hizmet götürecek şekilde çalışmalar yapıldığının belirtildiği toplantıda, kurumlar ve onlara bağlı hizmet binalarındaki sorunlar da görüşüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hatice Dost, gerek mevcut binaların yenilenmesi gerekse ihtiyaca yönelik yapılacak yeni binalarla Balıkesir’de bulunan toplumdaki dezavantajlı grupların sorunlarının en aza ineceğini belirtti. Kuruma bağlı binaların kapasitesinin arttırılması için Çocuk Evleri Sitesi ve Engelsiz Yaşam Merkezi yapılabilecek alanlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Şıldak yapılacak sık ve etkili denetimlerle de hali hazırda yürütülen hizmetlerin kalitesinin artacağını ifade etti. 

Toplantıda, koronavirüs salgınıyla ilgili bilgileri aktaran İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin vakaların çoğunluğunun 39 yaş altında olduğunu söyledi. Vakaların yaş dağılımına göre bilgileri veren Keskin, Sağlık Bakanlığı tarafından okullarda vaka taramasının tekrar yapılacağını belirtti. Salgına karşı aşılanmanın en önemli husus olmasıyla birlikte maske kullanımına da hassasiyetle devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Şıldak aşılamada 8. sırada yer alan Balıkesir’de hiç aşı olmayan ve eksik aşıları olan vatandaşların biran önce aşılarını yaptırmaları gerektiğini, toplantı vesilesi ile yineledi. Toplantıda ayrıca İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl genelinde tamamlanan ve planlanan hizmet binalarıyla ilgili bilgiler aktarıldı. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetlerle ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; özel eğitim, hayat boyu öğrenme ve yık-yap kapsamında yenilenen okul binalarıyla ilgili konulara değindi. Müdür Tatlı, çeşitli nedenlerle evde ve hastanede eğitim gören çocuklar ve hayat boyu öğrenme kapsamında düzenlenen kurslara katılanlara yönelik yapılan çalışmaların aksatılmadan devam ettiğini belirtti. Ayrıca depremsellik etüdü tespit araştırmasıyla güçlendirilmesi veya yıkılarak yenisi yapılması planlanan okul binalarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Vali Şıldak toplantıda, İl genelinde sık sık gerçekleştirdiği ziyaretlerde tespit ettiği eksiklerin giderilmesi ve hizmetlerin yerinde üretilmesiyle; çalışmaların hız kazanacağını vurguladı. Toplantıda kurumların yürütmüş olduğu rutin iş ve işlemler, genel personel ihtiyacı gibi konular hakkında da bilgiler verildi.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER