Vali Şıldak, çarşı-pazar geziyor, vatandaşı uyarıyor

Vali Şıldak, çarşı-pazar geziyor, vatandaşı uyarıyor

Vali Şıldak Denetimlere Devam Ediyor

Vali Hasan Şıldak İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan "Dinamik Denetim Modeli" doğrultusunda gerçekleştirilen denetimlere katıldı. Ali Hikmet Paşa Meydanından başlayarak Anafartalar Caddesi ve Kızılay Caddesinde yapılan denetimlere katılan  Şıldak esnaf ve vatandaşlara alınan tedbirlere uyulması hususunda hatırlatma ve uyarılarda bulundu. 

“Balıkesir Olarak Kırmızı Alarm Altındayız”
Denetimlerde Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir’in de eşlik ettiği Vali Şıldak denetim sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada dün itibariyle vaka sayılarının en yüksek seviyeye çıktığını belirterek; “Koronavirüs salgın hastalığının ilimizdeki durumunun kırmızı alarm verdiğini ifade etmek istiyorum. Şu anda biz Balıkesir olarak kırmızı alarm altındayız. Bütün insanlarımızdan, çok değerli vatandaşlarımızın her birinden destek almak istiyoruz, duyarlılık bekliyoruz.” diye konuştu. 

“Tedbirden Başka Şansımız Yok”
Salgına karşı yapılması gerekenlerin en başta olduğu gibi maske-mesafe-temizlik kurallarına uymak olduğunu vurgulayan Şıldak; “Yapılması gereken çok kolay, çok basittir. En başta ifade edildiği gibi üçlü kural hala geçerlidir. Maske, mesafe, temizlik kuralı gerçekten hastalıktan, salgından koruyor, bunu hafife almamak lazım. Evet, maske takılıyor ama bazen kuralına uygun olarak takılmadığını, kapalı alanlarda hiç takılmadığını, mesafe kuralının ise sık sık ihlal edildiğini ne yazık ki görmekteyiz. Yayılım bu şekilde gerçekleşiyor. Yani bu kurallara tam manasıyla uyulsa bu derece yüksek bir yayılım oluşmayacağını söylemek istiyorum. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki çok değil; bir hafta 10 gün zarfında istisnasız olarak insanlarımızın tamamının bu kurallara uyması halinde Balıkesir’de vakaların en hızlı şekilde düşeceğine inancım tamdır. Balıkesirli vatandaşlarımız, değerli halkımız bunu başarabilecek iradeye ve isteğe sahip olsunlar. Çünkü başka şansımız yok. İfade etmek gerekir ki okullarımız tam olarak açılamadı, esnaflarımız tam olarak dükkanlarında hizmet veremiyorlar. Bütün iş yerlerinin normalleşmesi, eğitimin normalleşmesi için bizim çok yüksek riskten kurtulmamız lazım. Bu kadar yoğun denetime, bu kadar bilgilendirmeye rağmen her zaman ifade ettiğimiz gerçek ortada; vatandaşlarımız kendi denetimini yapmalı, kendi kuralını uygulamalıdır. Kurallar da çok net; maske, mesafe, temizlik diyoruz.” dedi. 

“Kurallara En Yüksek Seviyede Uyulmalı”
Normal hayata geçişin daha kısa sürede olmasının tedbirlere uymakla mümkün olduğunu belirten Vali Şıldak; “Bunun ötesinde bu alarm durumundan Balıkesir’in bir an önce kurtulması için en yüksek seviyede vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum. Bu davetim çok net; altını çizmek istiyorum: mağdur olmamak için, normal hayata geçişi daha da uzatmamak için bunu hep birlikte yapalım.” ifadelerini kullandı. 

“İlimizde Denetimler En Başından Beri Çok Yüksek Seviyede”
Salgına karşı kurumlar arası koordinasyonun en üst seviyede gerçekleştirildiğini belirten Şıldak; “Denetimlerin yeterli olmadığı söyleniyor; bu ifadeye ben katılmıyorum. Denetimler aslında ilimizde en baştan itibaren çok yüksek seviyede uygulanıyor. Hem ekip sayımız, hem denetim süremiz, sayımız, uygulanan ceza miktarı çok yüksek. İlimizde yapılan her denetimin sonucu anlık olarak Ankara’dan takip ediliyor. Biz de görüşmelerimizi ilgili bakanlıklarımızla günlük olarak sürdürüyoruz. Koordinasyon en üst seviyede yürütülüyor. Belki şu olacak; eğer vakaların düşmesi söz konusu olmayacak ve daha da yükselme devam edecek olursa ilave tedbirler gelebilir. Bunun da değerlendirmesi yapılıp kabinemizde alınacak karar çerçevesinde bizlere talimat olarak ulaştırılacaktır. Bu duruma düşmemek için, daha da insanlarımızın mağduriyet yaşamaması için lütfen ama lütfen kurallara tam olarak ve samimi olarak uyalım, uymuş gibi yapmayalım.” diye konuştu.

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER