Vali Şıldak, Depremzedelerle Gönül Bağı Kurmaya Devam Ediyor

Vali Şıldak, Depremzedelerle Gönül Bağı Kurmaya Devam Ediyor

Vali Hasan Şıldak büyük depremin ardından Balıkesir’e gelen afetzede misafirlerle iftar programlarında bir araya geliyor.

Ramazan Ayı boyunca toplumun her kesimiyle iftarda buluşan Vali Şıldak, mübarek ayın 12'nci iftarında orucunu Balıkesir Polisevinde misafir edilen depremzede vatandaşlarla açtı.

Programda yaptığı konuşmada sofrasına misafir olduğu depremzede ile arasında geçen sohbeti anlatan Vali Şıldak, "İlimizde misafirimiz olan Fatma hanım çok büyük bir acı yaşandığını falan yüzyılın depreminin ardından kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi hissettiğimizi söyledi. Özellikle zor anlarda milletimiz bu kenetlenmeyi, tek bir yumruk olmayı, birlikte başarmayı, çok iyi bir şekilde yönetebiliyor. O zor günlerin devamındaki süreçte İlimizde misafir ettiğimiz afetzedelerimizin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayan, onları hoş tutan, iyi karşılayan bütün kurumlarımıza ve personeline teşekkür ediyorum. Bugün itibariyle İlimizde 15 bin 780 vatandaşımız misafir ediliyor." şeklinde belirtti.

TOKİ konutlarının depremde hiç yıkım ve can kaybı yaşanmaması dolayısıyla önemli bir sınavdan geçtiğini sözlerine ekleyen Şıldak, "Deprem nasıl ki kardeşliğimizi, beraberliğimizi bunun ne kadar değerli olduğunu anlattıysa, depremin değil binaların öldürdüğü gerçeğini de gösterdi.  Netice itibariyle hayat devam ediyor. Onu yaşadık. Bu acıyı yürekten paylaşıyoruz. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha canı gönülden baş sağlığı diliyorum. Milletimize, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Sizlere de büyük geçmiş olsun dileklerimi tekrarlıyorum. İnşallah bu acının yaralarını hep beraber soracağız. Ülkemiz güçlü, devletimiz güçlü." şeklinde konuştu.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER