Vali Şıldak Edremitli Roman Vatandaşlarla İftarda bir araya geldi

Vali Şıldak Edremitli Roman Vatandaşlarla İftarda bir araya geldi

Vali Hasan Şıldak Edremit İlçesinde bulunan roman vatandaşlarla Ramazan Ayının huzur ikliminde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Programa Vali Şıldak’ın yanı sıra Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, 
İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost katıldı.

Roman vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi için önemli çalışmalar yapan Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, onların Türkiye'nin en renkli mozaiği ve kültürümüzün en renkli deseni olduklarını dile getirdi. Şıldak, "Devletimizin bütün kapıları sizler için her zaman açık olacak. Yürüttüğümüz çalışmaları sizlerle birlikte yapmak istiyorum. Bundan sonra bu çalışmaları daha da hızlandıracağız. İbrahimce başta olmak üzere roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi için, devletimiz tarafından sizlere ne tür imkanlar sunulabileceğini görüşüp istişare edeceğiz. Türkiye'de roman mahallelerimizde hayat standartlarının biraz daha düşük olduğunu görüyoruz. Maddi imkansızlıklar, işsizlik, okuldan uzak kalma ve maalesef uyuşturucu var. Bunların hepsi olunca da tablo kötü oluyor. Biz artık gelişen, büyüyen ve güçlenen Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'bölgesel bir güç' olan ülkemizde bu tür tabloları görmek istemiyoruz. Yani sizin refah seviyenizi, hayat koşullarınızı daha iyiye götürmeliyiz. Biz sizleri çok seviyoruz. Bir şey yapacaksak hep beraber yapacağız. Bunun kararlılığı içerisindeyiz. İbrahimce denince herkes arkasını dönüyor. Yıllar önce Edremit'imizin göz bebeği olan bu  mahallesine arkamızı dönemeyiz. Şimdi orayı tekrar göz bebeği yapacağız. Bunu el birliğiyle yapacağız. Daha  sık görüşecek, daha sık bir araya geleceğiz. Düğünlerinize, cenazelerinize geleceğiz. Birlikte olacağız. Bu birlikteliğin bir adımı olan programımıza geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. 

Vali Şıldak program boyunca roman vatandaşlarla sohbet etti, onlarla yakından ilgilendi. Davetliler, kendilerini iftar programına davet eden Vali Şıldak'a nezaketi ve içtenliği dolayısıyla teşekkür ettiler.

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 13:45

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER