Vali Şıldak, Erdek'te ilçe müdür ve muhtarlarla bir araya geldi

Vali Şıldak'ı Erdekliler sevgiyle karşıladılar.

Vali Şıldak, Erdek'te ilçe müdür ve muhtarlarla bir araya geldi

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak,bugün Erdek'te değerlendirme toplantısına başkanlık etti.

Bütyün il ve ilçe müdürleri ile muhtarların hazır bulunduğu toplantıda ilçede yürütülen çalışmaları, yatırımları ve ihtiyaçları değerlendirildi. (Bekir Terzioğlu)

Vali Hasan Şıldak İlçe programları kapsamında değerlendirme toplantısı yapmak, ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Erdek İlçesine gitti. 

Vali Şıldak, İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile Muhtarların katıldığı İlçe Değerlendirme Toplantılarının 8’incisini Erdek İlçesinde gerçekleştirdi. Yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde incelemeye, ihtiyaçları alanda tespit ederek çözüme ulaştırmaya hassasiyet gösteren Vali Şıldak, Erdek İlçesindeki programında vatandaşlarla bir araya geldi. 

Vali Şıldak Erdek’te Yürütülen ve Planlanan Çalışmaları Değerlendirdi

Programına İlçede yürütülen çalışmaları değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere İl ve İlçe Kurum Müdürleri ve muhtarların katılımıyla Erdek Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapılan “İlçe Değerlendirme Toplantısı” ile başlayan Şıldak, Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Burhan Karışık’tan İlçeyle ilgili genel bilgileri aldı. Vali Şıldak, İlçedeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler almak üzere kurum müdürlerine söz verdi. İlçedeki güncel çalışmalar ve yeni taleplerin muhtarlar tarafından bizzat ilgili kurumların temsilcilerine iletildiği toplantıda alt yapıdan eğitime, sağlık hizmetlerinden tarım ve hayvancılığa kadar birçok konu ele alındı. 

Mahalle muhtarları; değerlendirme toplantılarının sonuç odaklı çalışmalar için çok verimli olduğunu söyleyen ve her türlü taleplerini dinleyen Vali Şıldak’a kendilerini bir araya getirdikleri için teşekkür ettiler. 

Vali Şıldak toplantıda tespit edilen konularda, doğru bir yol haritası ve iyi bir önceliklendirmeyle adım adım ilerlenmesi gerektirdiğini söyledi. Şıldak toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, "Güzel bir atmosferde gerçekleşen toplantıda İlçemizdeki konuları masaya yatırdık. Muhtarlarımız da taleplerini dile getirdiler. Aktarılan bütün konuların çok yerinde olduğunu, gerçek ihtiyaçları tespit eden saptamalar olduklarını değerlendiriyorum. Yapılacak çalışmalar ve planlamalarla yakın bir zamanda İlçemizin okul ihtiyacı ve okullarımızın onarım, kalorifer dönüşümü, doğal gaz dönüşümü ihtiyaçları giderilmiş olacak. İlçe Jandarma Komutanlığı'mızın devam eden inşaatı yıl içerisinde tamamlanacak. Emniyetimizin de bir bölümünü jandarmamızın kullandığı binaya almak suretiyle şehir merkezine getirmiş olacağız. Gençlik ve spor olarak yatırım planlamalarımız hem stadın iyileştirilmesi, bakımının yapılması, tadilatının yapılması hem de yeni bir gençlik merkezi ve spor park alanının oluşturulması konusunda da belediyemizden imarla ilgili destek isteyeceğiz. İlçemizde turizm ve  kültür değeri olarak Kyzikos hazinesi var. Buraya çok önem veriyoruz. Çünkü burası vakti zamanında büyük bir antik şehir ve çok değerli bir kültür hazinesi olduğu için zaman içinde ayağa kaldırılması gerekiyor. Bu konuyu Kültür Turizm Bakanlığımızın gündemine taşıyoruz. Zeytinlik Adası yine Erdek'in sahip olduğu önemli bir değer. Burada yapılacak çalışmalarla mesafe almak isteriz." şeklinde konuştu. 

Vali Şıldak Erdek’in Gelişmesinin Yakın Takipçisi

 Erdek'te her alanda bir atılım olmasını istediğini sözlerine ekleyen Şıldak, "Erdek’te karayollarına önemli çalışmalar yapmayı gerektiren bazı görevler düşüyor.  Bunlardan biri devam eden, bir diğeri ise  yeni başlaması gereken bir çalışma. Erdek'in kaderinde bir değişim olacaksa, her iki yol çalışmasının da tamamlanması gerekecek. Erdek'e bizim çok daha fazla dokunuş yapmamız lazım. Ben bunu İlin valisi olarak söylüyorum. Erdek’in bir turizm şehri olarak  çok daha güzelleştirilmesi, makyajının tazelenmesi, birtakım altyapı, üst yapı çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyemizin de destekleri çıtayı giderek yükseltiyor. El birliğiyle Erdek'te her alanda güzel bir atılım olmasını istiyoruz. Bu konuda kararlıyız." diye belirtti. 

Gelişimlerin yakın takipçisi olduğunu söyleyen Vali Şıldak, "Su sporlarıyla ilgili, Bağlıpınar'da oluşturulan kooperatifle ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Devam eden yatırımlar var. Yenilerinin gelmesini arzu ediyoruz. Ülkemizde ilk turizm hareketliliğinin görüldüğü ve İstanbul'a da yakın olan Erdek'te o günlerin özlendiği bir atmosfer içerisindeyiz.  Eski günlerdeki  gelişmişlik düzeyi yakalanıp onun da  üzerine çıkılmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Muhtarlara vatandaşın elçisi olmaları dolayısıyla taleplerini ilgili kurumlara aktarmalarını söyleyen Vali Şıldak,  "Vatandaşlarımıza devletimizin bütün kurumlarının kapıları her zaman açık. Vatandaşımızdan gelen her talep bizim için değerlidir. Onu çözmek, yerine getirmek için bütün kurumlarımız her türlü gayreti  gösteriyor. Sizler de vatandaşın sözcüsü, elçisi olarak taleplerinizi ilgili mercilere her zaman aktarın. Biz Valiliğimizde her salı öğleye kadar olan vakitte İlçelerimizden, mahallelerimizden gelen muhtarlarımızı dinlemeye özen gösteriyoruz. Eğer yolunuz düşerse veya özellikle gelmek isterseniz bekleriz." ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak Geleceğin Kaptanlarıyla Bir Arada 

Toplantıdan sonra programına devam eden Şıldak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin enerjisine ortak olmak üzere Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesinde geleceğin kaptanı olan öğrencilerle bir araya geldi. Vali Şıldak sınıflarında ziyaret ettiği öğrencilerle sohbet etti. Yakın sularda dümen çevirecek kaptan adayı öğrencilere meraklı olmaları ve sürekli okuyup araştırmaları tavsiyelerinde bulunan Şıldak, "Denizcilik çok güzel bir meslek. Çok çalışın ve başarılı birer kaptan olarak ülkemizin denizlerinde hizmet verin." dedi. Ziyaretinde Denizde Emniyet Atölyesini gezen Şıldak, yangın ve kurtarma ekipmanları hakkında bilgi aldı. Şıldak, motivasyon ve sinerji modeli olarak yola çıkan BİGEP’in uygulayıcısı olan öğretmenlerle toplantı yaptı. Balıkesir’in eğitimde daha yüksek hedeflere ulaşmasında BİGEP’in bir yol haritası olduğuna vurgu yapan Vali Şıldak "Balıkesir çok geniş bir coğrafya. Nereye gitseniz  farklı bir kültür, farklı bir alan var. Erdek İlçemize bu okul  fark katmış. Sizler de bu farklılıkta yenilenmeye ihtiyaç duyulan bir alanda çalışıyorsunuz. BİGEP Projesi de size öğrencilerimizi başarıya ulaştırmada yol haritası oluyor. Biraz daha yükselmek her zaman mümkün olabilir. İnancınızı, iradenizi kaybetmemeniz gerekir. Kendi aranızda iyi olursanız, huzurunuz, çalışma ortamınız iyi olursa siz de iyi hissedersiniz." şeklinde konuştu. 

Vali Şıldak Karşıkaya Mahallesini Ziyaret Etti

Programlarında yaptığı mahalle ziyaretlerinde çocuğundan yaşlısına birçok vatandaşla bir araya gelmeye devam eden Vali Şıldak okul ziyaretinin ardından Karşıyaka mahallesine gitti. Mahalle sakinlerinin talep ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Şıldak, Erdek İlçesinin güzel bir koyunda bulunan Karşıyaka Mahallesinde vatandaşlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Şıldak, “Değişen ve Gelişen Güçlü Türkiye Modeli Vatandaşın Yanında”
 
Devletin kapılarının vatandaşlara açık olduğunu, bu anlayışın değişen ve gelişen güçlü Türkiye modelinin yeni idare anlayışı olduğunu vurgulayan Şıldak, “Toplumun ihtiyaçları sonsuz fakat biz devlet olarak ihtiyaçların giderilmesi için çaba gösteriyoruz. Eldeki imkanları en yüksek seviyede kullanıp sizlerin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Devlet, millet el ele vererek bütün meselelerde sizlere en güzel desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Kapımız her zaman açık. Balıkesir'deki  devletin bütün kurumları sizin emrinizde, hizmetinizde. Vatandaş olarak o kapıları çalmaktan çekinmeyin, o rahatlıkla hareket edin. Kurumlarımız vatandaşımızın yanında oluyor, ayağına gelerek hizmet yürütüyor. Bu da artık gelişen ve değişen güçlü Türkiye'nin yeni model idare anlayışı. Biz emniyetimizle, jandarmamızla, sahil güvenliğimizle sizin güvenliğinizi ve huzur içinde yaşamanızı sağlamaya çalışıyoruz. Sağlık personelimiz sizin sağlığınızı, eğitimcilerimiz çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimini en iyi şekilde temin etmeye çalışıyor. Bugün de gördük ki Erdek'te de pek çok çalışma yapılıyor. Geçmişin izlerini, durgunluğunu, hizmet açığını kapatmalıyız. Turizmin ilk başladığı yerlerden biri olmasına rağmen sonraki dönemlerde geçirdiği o atıl ve durgun zamanın telafisini bu yeni dönemde hızlanarak gösterecek.” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak’tan Erdek’e Yatırım Müjdeleri

Erdek İlçesinde pek çok yatırım planlandığı müjdesini veren Şıldak, “Erdek'e yeni bir hükümet konağı kazandıracağız. İlçe Jandarma Komutanlığı binamız yeni yapılıyor. Bununla birlikte birinin yapımına başlanan iki yeni okul binamız olacak. Yeni bir 112 sağlık istasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi yapılmasını planlayacağız. Stadyumun tadilatının yapılarak yenilenmesini sağlayacağız. Ayrıca orada bir de gençlik merkezi yapacağız. Devletimizin, hükümetimizin ve bakanlıklarımızın takibi, ödenek göndermesi, buraya olan ilgileri, milletvekillerimizin desteği, Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız istişarelerin sonucu, bu çalışmalar buraya yansıyor. Buralara daha çok geleceğiz. Adım atılmamış yer bırakmayacağız. Biz sizin yanınızda olmak, içinizden biri gibi hareket etmek için bunu adım adım uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Mahallesi sakinleri kendilerini dinleyen, ihtiyaçlarını samimiyetle ilettikleri Vali Şıldak’a ziyaretten dolayı teşekkür ettiler. 

Programlarında Balıkesir’e değer katan işletmeleri ziyaret eden Vali Şıldak Çeltikçi Mahallesinde faaliyet gösteren Yedibahçe Zeytincilik’te incelemede bulundu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun katkısıyla kurulan işletmenin üretim alanlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Şıldak, her bir işletmenin Balıkesir'in üretimine ve istihdamına önemli katkı sağladığını ifade etti.

Vali Hasan Şıldak İlçede gerçekleştirdiği programı kapsamında esnafa ziyarette bulundu. Şıldak, esnafa hayırlı işler, bol kazançlar diledi, vatandaşlarla sohbet etti. Çarşı esnafı Vali Şıldak’a ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Vali Şıldak, daha sonra 1996 yılında Elazığ’da şehit düşen Yılmaz Gün’ün Yalı Mahallesindeki ailesine ziyarette bulundu. Şehitlerin emanetleri ve gazilerin her zaman yanında olan Şıldak ziyaretinde aile ile bir süre sohbet etti. Şehidin ailesi Vali Şıldak’a ilgi ve alakalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Vali Hasan Şıldak’ın Erdek İlçesi programına Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Burhan Karışık, İl Emniyet Müdür Vekili İlyas Eryılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, bölge ve il müdürleri katıldı. (Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2022, 18:12

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER